Rusya: DEAŞ lideri Bağdadi'yi öldürmüş olabiliriz

Rusya: DEAŞ lideri Bağdadi'yi öldürmüş olabiliriz

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, mayıs ayının sonunda Rus savaş uçakları tarafından düzenlenen hava saldırılarında DEAŞ lideri Bağdadi'nin yapılan operasyon sonrası öldürülmüş olabileceği belirtildi. ABD ise Rusya tarafından yapılan iddiayı doğrulamadı.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, DEAŞ lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin Rus hava güçlerinin 28 Mayıs'ta Rakka'da düzenlediği bir hava saldırısında öldürülmüş olabileceği belirtildi. The Associated Press (AP) haber ajansının son dakika haberine göre, ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı koalisyon sözcüsü, Rusya'nın geçtiği bu bilgiyi teyit edemeyeceklerini duyurdu.

Rus haber ajanslarında yer alan ve savunma bakanlığı açıklamasına dayandırılan habere göre önde gelen DEAŞ liderlerinin toplantısını hedef alan hava saldırısının bulunduğu alanda Bağdadi de bulunuyordu. 

 SON DAKİKA OLARAK DUYURDULAR

Açıklamada, "Muhtelif kanallar tarafından kontrol edinilen bilgiye göre, hava saldırılarında bertaraf edilen DEAŞ'ın lideri Ebu Bekir el Bağdadi de toplantıda bulunuyordu" ifadesi bulundu.

Rusya'nın bu açıklaması dünya haber ajansları tarafından son dakika ile duyuruldu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN