Saadet Partisi İstanbul'da kaç oy aldı | 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları

Saadet Partisi İstanbul'da kaç oy aldı | 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları

Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar, AA'nın verilerine göre, yüzde 0,55 oy aldı. 31 Mart İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde SP adayı Gökçınar 103 bin 364 oy almıştı.

Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan isimlerden biri de Necdet Gökçınar. Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Gökçınar, 31 Mart'ta da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine katılmıştı. Peki, Saadet Partisi İstanbul'da yüzde kaç oy aldı? SP'nin ikinci kez aday gösterdiği Necdet Gökçınar 23 Haziran'da ne kadar oy oldu? Saadet Partisi'nin oyları 23 Haziran'da arttı mı azaldı mı? İşte Saadet Partisi'ne dair tüm detaylar...

SAADET PARTİSİ 23 HAZİRAN SONUÇLARI

AA'nın verileri göre:

AÇILAN SANDIK SAYISI:

YÜZDE 99

SAADET PARTİSİ: YÜZDE 0.55 

SP ADAYI 31 MART'TA KAÇ OY ALDI?

31 Mart İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Saadet Partisi Adayı Necdet Gökçınar 103 bin 364 oy aldı.

Peki, Necdet Gökçınar kimdir? Gökçınar, 1973 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik Elektronik Fakültesi'nden mezun oldu.

1978-1980 yılları arasında Sanayi Bakanlığı Sanayi Dairesi'nde uzman olarak çalıştı. 1992 yılında Refah Partisi İstanbul il yönetiminde görev aldı. 1992-1996 yılları arasında Refah Partisi il yönetim kurulu üyeliği yaptı. Necdet Gökçınar, 1996 -2006 yılları arasında Refah, Fazilet ve Saadet Partileri İstanbul il teşkilatında Dış İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev aldı

2018 yılından itibaren Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Başdanışmanı olarak çalışmalarına devam etti. 23 Haziran yenileme seçimleri için oyunu Beykoz'da kullanan Gökçınar, "İki etaplı maraton diyeceğiz. Bir daha oy kullanacağız. Bu defa hayırlı bir netice diliyoruz. Halkın iradesinin sandığa yansıması en büyük temennimiz. Sandık kurullarımız görevlerinin başındalar. Ben bu seçimlerimizin evvela İstanbul sonra Türkiyemiz ve bütün insanlık için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" açıklamasında bulundu.

TRT'YE ÇAĞRI YAPMIŞTI

31 Mart seçimlerinden sonra adeta 'gölge aday' muamelesi yapılan Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar, seçime günler TRT'ye çağrı yapmıştı. Gökçınar "Saadet Partisi İBB Adayı olarak programınızda canlı yayına katılmak ve her türlü sorunuza cevap vermek isterim" açıklaması yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, TRT Haber canlı yayınında gazetecilerin sorularını cevaplamıştı. İmamoğlu'nun 'TRT'ye neden beni daha önce çağırmadınız' sorusu üzerine gazeteci Fatih Er, açıklamada bulunmuştu.

Programa talep üzerine konuk davet ettiğini ifade eden Er'e, Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar'dan bir çağrı gelmişti. Gökçınar, sosyal medya hesabından "Sayın Fatih Er, arkadaşlarım kurumunuza yarın resmi yazı ile başvuracaklar. Buradan da şifahen belirteyim; Saadet Partisi İBB Adayı olarak programınızda canlı yayına katılmak ve her türlü sorunuza cevap vermek isterim. Trt'de görüşmek üzere" diye yazarak, Fatih Er'i ve TRT'yi etiketlemişti.

Öte yandan seçim kampanyasını da açıklayan Saadet Partisi İstanbul adayı, Gökçınar mağduriyetler ve şahıslar üzerinden politika yapılamayacağını vurgulayarak, "Siz bir işten mağdur olmuş olabilirsiniz fakat benim sizi başkan yapmam için bir sebep değildir. Bugün böyle bir algı üzerine çalışılıyor. Biz inşallah bundan sonraki kampanya döneminde insanları bu konuda uyarıcı toplantılar yapacağız. Burada herhangi bir şahsı ya da partiyi hedef almış değiliz sadece dikkati çekmek istiyoruz." diye konuştu.

"MAĞDURİYET DİYE BİR ŞART YETMEZ"

Gökçınar, 23 Haziran'ın çok önemli bir fırsat olacağını anlatarak, "Biz bu hukuksuz kararla mağdur olan mazbatası verilip tekrar alınan, mağduriyete uğrayan insanların tabii ki yanına oluruz fakat başkan seçmek için mağduriyet diye bir şart yetmez. Başkan seçmenin başka kriterleri var. Beni neyle yöneteceksin? Sevgi, çiçek, böcek edebiyatıyla tamamen bununla yürüyen bir kampanyayla karar vermek isabetli olmayabilir." dedi. Mağduriyetin ve haksızlığın karşısında olduklarını dile getiren Gökçınar, şöyle devam etti:

"Ama burada küçük bir akıl yanılması olabilir. Geçen seçimde CHP'ye oy vermemiş bir seçmenimizi göz önüne getirelim. Şimdi bu hukuksuz karardan sonra kendisi bu milletin öz evladı haksızlıklara karşı çıkmak gibi şuur altında bir kabulü olduğu için ki bu çok güzel bir şeydir. O mağduriyete öfkesinden 'Ben geçen seçimde oy vermedim ama bu sefer vereceğim diyebilir.' Bu akıl yanılmasıdır. O konu başka bu konu başkadır. Başkan seçerken değerlendireceğiniz başka şeyler var. Eğer bizim bu öfkemiz fark edilirse bunu kullanarak bizi istedikleri yere yönlendirebilirler, sakın irademizi bu algı operatörlerinin yönlendirmesine bırakmayalım. Saadet Partisi'ne oy verelim."

"NİYE SEÇİME GİRİYORSUNUZ? DEMEK NEZAKETSİZLİK"

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gökçınar, Saadet Partisi'nin yenilenen seçime girmesinin iktidar partisi ve bazı çevrelerce eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine, bir dava partisi, 50 yıl önce ne söylüyorsa aynı şeyleri söyleyen legal bir siyasi partiye "Siz bu seçime niye giriyorsunuz" diye sormanın çok büyük bir nezaketsizlik olduğunu vurguladı.

Gökçınar, bunu hakaret olarak da kabul ettiklerini dile getirerek, "Bu nezakette sahip olmayanlar için bunlar çok normal şeyler. Sadece oy hesabı yapılıyor. Bizim dosdoğru bir yolumuz var. Bu yolu anlatabildiğimiz kadar bize teveccüh geliyor eğer anlatamamışsak biz onu tevekkülle karşılıyoruz. Burada benim şahsım üzerine yapılan baskıları anlatsam bu nasıl bir ortam dersiniz? Peki o zaman siz niye giriyorsunuz seçime, siz girmeyin o zaman." diye konuştu.

"TOPLUM MÜHEDİSLİĞİ YAPILIYOR"

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun seçim afişlerinde eliyle kalp işareti yaptığını anlatan Gökçınar, "Ben sizi seviyorum siz de beni sevin... Bu seçim dili, seçim atmosferini Yeşilçam film platosuna çevirdi. Toplum mühendisliği dediğim bu. Hiçbir şey demeyen adaylar parlatılıyor, öne çıkarılıyor. İnsanlar da şaşırıyor. Ekrem Bey var, Binali Bey var. Ya Necdet Bey ne oldu? " ifadelerini kullandı.

Seçim süreci boyunca çok konuşan Saadet Partisi'yle ilgili dikkat çeken gelişmeler ise seçime son bir hafta kalan yaşanmıştı. Önce AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Saadet Partililere yönelik sözlerinden dolayı özür dilemiş, ardından AK Parti'den bir heyet Saadet Partisi'ne ziyaret gerçekleştirmişti.

YILDIRIM, SAADET PARTİLİLERDEN ÖZÜR DİLEMİŞTİ

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Saadet Partisi'ne yakınlığı ile bilinen Milli Gazete'yi ziyaret etmişti.

Burada Saadet Partililerden özür dileyen Yıldırım, şunları kaydetti: "Saadet Partili kardeşlerimden özür diliyorum. Recep Tayyip Erdoğan'ı dünya lideri yapan bu harekettir, Milli Görüştür. Bunu kimse inkar edemez, kendisi de inkar edemez. Bizim birbirimizden farkımız yok. Bayramlarda, düğünlerde, cenazelerde bir araya geliyoruz. Yaşayış olarak, ahirete bakış olarak farkımız yok. Siyaseten bazı yanlış açıklamalar olmuştur, Saadet Partili kardeşlerimizin gönlü kırılmış, incinmiş olabilirler, bu yüzden onlardan özür diliyorum, haklarını helal etsinler. Bu da kesinlikle seçim yatırımı değil, yanlış anlaşılmasın..."

SP lideri Temel Karamollaoğlu ve 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkanı seçimlerindeki adayı Necdet Gökçınar basın mensuplarıyla bir araya gelmişti. Karamollaoğlu, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın kendilerinden özür dilemesini değerlendirmişti: "Davranışını olumlu buluyorum. Ancak aday çekme gibi bir durum söz konusu olamaz. Kaldı ki aday çekmenin etkisi öngörülen gibi de olabilir, tersi de..."

​Saadet Partisi'nin İstanbul adayı Necdet Gökçınar da "'Neden seçime giriyorsun?’ demek bu seçimde moda oldu. İster 100 oy alırım ister 5. Bu demokratik bir yarış değil mi? Ayrıca madem benden bu kadar çekiniyorsun, neden 2 kişiyi çağırdığın yere (Yıldırım- CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun ortak canlı yayınına) beni çağırmıyorsun?" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ile Grup Başkanvekili Bülent Turan, Saadet Partisi Genel Merkezi'nde, Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman ve Genel Sekreter Tacettin Çetinkaya'yı ziyaret etmişti. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından her iki partinin yetkilileri, basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuştu.

"İHTİLAFIMIZ RAHMETTİR DİYE DÜŞÜNÜYORUZ"

AK Parti Genel Sekreteri Şahin, her iki partinin aynı hassasiyetlere sahip olduğunu, çok büyük oranda aynı politika ve çözüm önerilerine inandığını belirterek, rahmetli eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın talebeleri olduklarını söyledi.

Erbakan'ın ülke meselelerinde çok önemli duruş sergilediğini ifade eden Şahin, "Bugün tabelalarımız farklı olabilir. Bu tabelalarımızın farklılığı, bizim zenginliğimizdir diye düşünüyoruz. İhtilafımız rahmettir diye düşünüyoruz. Bu ziyaretlerimizin, bir araya gelmelerimizin ihtilafın rahmete dönüşmesi için çok önemli, kıymetli olduğuna canı gönülden inanıyoruz." diye konuştu.

"AK Parti ve Saadet Partisi'nin kökleri de geleceğe dair idealleri de birbirine çok yakındır." diyen Şahin, ülke meselelerini görüşmek için daha sık bir araya gelme konusunda güçlü bir iradeye sahip olduklarını bildirdi.

Şahin, her iki partinin yöneticileri olarak görüşmede bu iradeyi birbirleriyle paylaştıklarını belirterek, bu görüşmelerin bundan sonra güzel sonuçlar ortaya çıkaracağına inandıklarını ifade etti.

"FARKLI DÜŞÜNCELERİ 'TROL DİLİ'NE BIRAKMAMALIYIZ"

TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Turan ise görüşmenin sohbet toplantısı havasında olduğunu kaydetti. Bülent Turan, sözlerini şöyle devam etti:

"Bu sohbette ülke, dünya ve Meclis gündemimizi değerlendirdik. Ama en önemlisi aynı medeniyet değerlerinden beslenen iki partinin zaman zaman farklı süreçlerde, tavırlarda birbirlerini değerlendirseler de esas itibarıyla aynı vatan toprakları ve medeniyet değerleri içerisinde hareket etmesini tekrar hatırlamış olduk. Çünkü bizler, aynı yolun yolcularıyız. Bu partilerin farklı düşüncelerini bir 'trol dili'ne bırakmamak durumundayız."

İki partinin daha fazla bir araya gelmesi gerektiğini vurgulayan Turan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminden sonra da bir araya gelme kararı aldıklarını kaydetti.

"GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUK"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yalman da ziyaretlerinden dolayı AK Parti'li Turan ve Şahin'e teşekkürlerini ileterek, "Ülkenin değişik meseleleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Bundan sonra da bulunmaya devam edilmesi konusunda mutabık kaldık." dedi.

Saadet Partisinin ülkede kutuplaşma, ayrışma, ötekileştirme olmaması için mücadele verdiğini ifade eden Yalman, yapılan görüşmeyi bu kapsamda önemli gördüklerini söyledi. Parti yöneticilerinin zaman zaman kırıcı üslup kullandığını anımsatan Yalman, bu tür durumun, hiçbir parti arasında yaşanmaması konusunun da görüşmede konuşulduğunu bildirdi.

Yalman, "Bundan sonraki kanunlar dahil, çalışmalar konusunda mutlaka görüş alışverişinde bulunmamız gerektiğini de ifade ettiler. Elbette Saadet Partisinin, Milli Görüş Hareketi'nin bir yaklaşımı vardır. Biz 'Hayra motor, şerre fren' anlayışımızı her zaman devam ettireceğiz." ifadesini kullandı.

Son günlerde yapılan açıklamaların, kendileri açısından memnuniyet verici olduğunu belirten Yalman, Türkiye'nin geleceğiyle ilgili bu olumlu havanın bütün siyasi partiler arasında oluşması gerektiği kanaatinde olduklarını aktardı.

"NETİCE NE OLURSA OLSUN HERKES SAYGI DUYMALI"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine değinen Yalman, "Bu seçimlerde netice ne olursa olsun herkesin saygı duyması lazım. Vatandaşın iradesine saygı duyulması lazım ve ona göre seçimlerden sonra da bu diyalogların devam etmesi gerektiği kanaatindeyiz. Bunları ifade ettik, bu konuda mutabık kaldık." dedi.

Bu olumlu havanın Türkiye geneline yansımasıyla ekonominin de olumlu yöne gideceğine yönelik düşüncelerini paylaşan Yalman, "Türkiye şu anda bir cenderenin içerisinde. Akdeniz'de ve Ortadoğu'da sıkıntı var. Ekonomik konularla ilgili sıkıntı ve kuşatma var. Biz bu konularda doğru bildiğimiz meseleleri mutlaka dile getireceğiz, destek vereceğiz, yanlış gördüklerimizi de kendilerine ileteceğiz. Zaten kendileri iletilmesini istediler." diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN