1 tatlı kaşığı yiyin 10 kaplan gücünde olun! İşte insan zihnini güçlendiren tek baharat

1 tatlı kaşığı yiyin 10 kaplan gücünde olun! İşte insan zihnini güçlendiren tek baharat

Bir takım besinler, beynin ve hafızanın korunmasına katkı sağlarlar. Türk mutfağında sıklıkla karşılaştığımız bir çeşni, hafıza koruyucu efsanevi niteliklerini sergilemeye başladı.

Son zamanlarda, hafıza ile alakalı sorunlarla karşılaşan kişilerin sayısı gitgide artış gösteriyor. İleri yaşlarda rastlanan hafıza aksaklıkları, artık genç bireylerde de sıklıkla görülmeye başladı.

GENÇ BİREYLERİN HAFIZA SORUNLARININ SEBEPLERİ NEDEN?

Sağlıksız beslenme rutinleri, uyku düzensizlikleri, vitamin eksiklikleri ve depresyon gibi meseleler, genç bireylerin unutkanlıkla karşı karşıya kalmasına sebep olabilir.

Özellikle bilgisayar ve cep telefonunun günlük yaşamın vazgeçilmez bir unsuru olması, unutkanlık yaşının gittikçe azalmasına yol açmış durumda.

B12-D3 vitamin ve folik asit eksikliği de unutkanlık meselesine yol açabilir.

Peki, ne yapılmalı?

Düzenli kitap okuma alışkanlığı geliştirilmeli.

Düzensiz yaşam biçimi bırakılmalı. Düzenli uyku çok önemlidir.

Yanlış beslenme rutinlerinden kaçınılmalı.

Hazır gıdalar ve kızartılmış yiyeceklerin tüketimi kısıtlanmalı.

Bilgisayar ve akıllı telefonların kullanımı kısıtlanmalı.

Bol miktarda su tüketilmeli ve her gün en azından 1 saat yürüyüş yapılmalıdır.

2-006.jpg

HAFIZA KORUYUCU BAHARAT

Sosyal medyada sağlıkla ilgili öneriler paylaşan Osman Müftüoğlu'nun, güçlü bir hafıza için önerdiği 3 baharat dikkat çekiyor:

Zerdeçal

Safran

Kimyon

ARAŞTIRMALARLA DOĞRULANDI

Alman bilim insanları tarafından yapılan ve 'Stem Cell Research and Therapy' dergisinde yayımlanan bir çalışma, zerdeçalda bulunan bir maddenin, beynin iyileşmesinde etkili olan sinir hücrelerinin gelişimine yardımcı olduğunu ortaya koydu.

Araştırmacılara göre günde 1 çay kaşığı zerdeçal tüketmek bile beyni korumak için yeterli.

ZERDEÇAL NASIL TÜKETİLİR?

Zerdeçal çeşitli yollarla tüketilebilir, ancak içerisindeki kurkumin sadece yağda çözünebildiği için yağ içeren yiyeceklerle veya yoğurt gibi doğal olarak yağ içeren besinlerle karıştırılarak tüketilmesi önerilir. Bir kase yoğurda 1 tatlı kaşığı zerdeçal eklemek yeterli olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN