20'lik diş çekimi sonrası ağrı nasıl geçer?

20'lik diş çekimi sonrası ağrı nasıl geçer?

Dişlerimizde çürükler ortaya çıkması diş hekimine gitmemize neden olabilir. Diş hekiminde 20'lik diş çekimi sonrasında zaman zaman ağrı yaşanabilir. Peki 20'lik diş çekimi sonrası ağrı nasıl geçer? işte bu sorunun yanıtı.

20'lik diş çekimi sonrası ağrı nasıl geçer? 20'lik diş çekimi sonrası ağrıyı hafifletmek için aşağıdaki önerilerden yararlanabilirsiniz:

İlaç kullanımı

Diş hekiminizin tavsiye ettiği ağrı kesici ilaçları düzenli olarak kullanabilirsiniz. Ancak, bu ilaçları doktorunuza danışmadan kullanmamanız önemlidir.

Soğuk uygulama

Diş çekimi sonrası, ağrılı bölgeye soğuk kompres uygulayabilirsiniz. Soğuk uygulama, bölgedeki şişliği ve ağrıyı azaltabilir.

Sıvı gıdalar tüketin

Diş çekimi sonrası ilk birkaç gün, sıvı gıdalar tüketmek ağrının azalmasına yardımcı olabilir.

Sıcak uygulama

Diş çekimi sonrası 2-3 gün geçtikten sonra, ağrılı bölgeye sıcak kompres uygulayabilirsiniz. Sıcak uygulama, kan akışını artırarak iyileşme sürecini hızlandırır.

Dinlenme

Diş çekimi sonrası dinlenmek, vücudunuzun iyileşmesine yardımcı olur. Ağrıyan bölgeyi yormamak, ağrının azalmasına yardımcı olabilir.

Not: Ağrı 3-4 gün sonra hala devam ediyorsa veya ağrıya ek olarak ateş, şişlik veya kanama gibi belirtiler de varsa, derhal diş hekiminize başvurmanız gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN