4 ilde başladı: Sağlıkta 'Engelsiz Acil Servis' dönemi

4 ilde başladı: Sağlıkta 'Engelsiz Acil Servis' dönemi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, özel gereksinim ihtiyacı duyan bireylerin acil servis ihtiyaçlarının daha nitelikli karşılanması için 'Engelsiz Acil Servis' hizmetinin başladığını duyurdu. Bakan Koca, uygulamanın Muğla, Erzurum, Samsun ve Kayseri'de başladığını açıklayarak 81 ilde yapmayı planladıklarını dile getirdi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan sağlıkta yeni dönemi duyurdu. Devlet hastaneleri içerisinde kurulacak özel birimlerle, özel gereksinimli vatandaşların acil servis ihtiyaçlarının daha nitelikli karşılanması sebebi ile 'Engelsiz Acil Servis' hizmetinin başlatıldığını açıkladı.

81 İLDE HAYATA GEÇECEK

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda dört ilde uygulamanın başladığını belirterek, "Özel gereksinimli hastalarımıza yönelik 'Engelsiz Acil Servis' hizmeti başladı. Muğla, Erzurum, Samsun ve Kayseri'de seçilen hastanelerde başlayan pilot uygulamada, hastalar acil sağlık hizmetlerini özel birimden alıyor. Uygulamayı, yıl içinde 81 ilde hayata geçirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN