Asıl antibiyotik eczanede değil evimizdeymiş! Saraçoğlu sakın atmayın dedi: Boğaza sarınca bademcik iltihabını kurutuyor

Asıl antibiyotik eczanede değil evimizdeymiş! Saraçoğlu sakın atmayın dedi: Boğaza sarınca bademcik iltihabını kurutuyor

Günlük hayatta kullanıp çöpe attığımız bazı besinler aslında hayatınızı kolaylaştırabilir. Son dönemde havaların bir soğuyup bir ısınmasından dolayı soğuk algınlığı ve boğazda şişmeler meydana gelirken vatandaşlar bu hastalıklardan korunmak için doğal yöntemlere başvurmaktadır. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun zeytin çekirdeği kürü ise sizi tüm hastalıklara karı koruyacaktır. Evinizde kolayca kendi antibiyotiğinizi yapın. Bu kürü boğaza sarınca bademcik iltihabını kurutuyor. İşte detaylar...

Sabahları sıklıkla tükettiğimiz zeytinlerin çekirdeklerini çöpe atıyorsanız büyük hata yapıyorsunuz. Bu çekirdekler aslında hayatınızı kurtulabilir. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu mükemmel tarifini paylaştı. Asıl antibiyotik eczanede değil evimizdeymiş. Zeytinin çekirdeğini sakın çöpe atmayın! Bu kür sayesinde tüm hastalıklardan korunacaksınız. Boğaza sarınca bademcik iltihabını kurutuyor. İşte İbrahim Saraçoğlu'nun zeytin çekirdeği kürü tarifi...

SAKIN ÇÖPE ATMAYIN! İBRAHİM SARAÇOĞLU GİZLİ KÜR TARİFİNİ VERDİ

Dengesiz havalardan dolayı sık sık boğazınız ağrıyorsa mutlaka bu kürü denemelisiniz. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, bu tarz durumlarda zeytin çekirdeği kürü tarifini öneriyor. Zeytin çekirdeklerini sakın çöpe atmayın!

yeni-proje-2024-04-05t130958-372.jpg

İbrahim Saraçoğlu, çekirdekleri çöpe atmak yerine iyice ezip sonrasında bir tülbente ekleyip boğaz bölgesine sardığınızda bu rahatsızlıklara karşı iyileştirici etkiler ile karşılaşacağınızı söylüyor.

İLTİHABI ANINDAN SÖKÜP ATIYOR

Boğaz ağrısını dindirmek için sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa kullandığınızda iltihabın hafiflediğini fark edebilirsiniz. Bu doğal yöntem, hem ekonomik hem de çevre dostudur. Zeytin çekirdeklerini kullanarak sağlığınızı iyileştirebilirsiniz.

ZEYTİN ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELER?

1- YAŞLILIK BELİRTİLERİNİ AZALTIR

Zeytin çekirdeği, güçlü antioksidan bileşenler içerir. Bunlar arasında özellikle proantosiyanidinler ve flavonoidler bulunur. Bu antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücresel hasarı azaltabilirler. Dolayısıyla, zeytin çekirdeği tüketmek, yaşlanma belirtilerini azaltabilir ve bir dizi hastalığın önlenmesine yardımcı olabilir.

2- KALP SAĞLIĞINI DESTEKLER

Zeytin çekirdeğinin içerdiği antioksidanlar, kalp sağlığını desteklemeye yardımcı olabilir. Özellikle, kan damarlarının genişlemesini teşvik ederek kan basıncını düzenleyebilir ve kan dolaşımını iyileştirebilirler. Ayrıca, zeytin çekirdeğinin düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL) kolesterol seviyelerini azalttığı ve böylece kalp hastalığı riskini azalttığı gösterilmiştir.

yeni-proje-2024-04-05t130917-160.jpg

3- KANSERLE SAVAŞIR

Bazı araştırmalar, zeytin çekirdeğinin kanserle mücadelede potansiyel rolü olduğunu göstermektedir. Antioksidanlar sayesinde, zeytin çekirdeği kanser hücrelerinin büyümesini ve yayılmasını engelleyebilir. Özellikle meme, prostat ve kolon kanseri gibi yaygın kanser türlerine karşı koruyucu olabilir.

4- CİLT SAĞLIĞINI DESTEKLER

Zeytin çekirdeği yağı, cildin nem dengesini koruyarak ve antioksidanlar aracılığıyla serbest radikallerle savaşarak cilt sağlığını destekler. Ciltteki kırışıklıkları azaltabilir, akne ve diğer cilt problemlerinin tedavisine yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN