Asırlar önce İbn-i Sina önerdi! Bu meyve cilt hastalıklarını yok ediyor… Yıllardır boşa uğraşmışız

Asırlar önce İbn-i Sina önerdi! Bu meyve cilt hastalıklarını yok ediyor… Yıllardır boşa uğraşmışız

Asırlar önce yaşamış ve insanlığa büyük katkıları olan İbn-i Sina, cilt hastalıklarına kesin çözümü bulmuş! Asırlar önce cilt hastalıklarını yok edecek o meyveyi önermiş. Yıllarca boşuna uğraşmışız, meğer bu meyve tüm cilt rahatsızlıklarına çareymiş…

İslam’ın Altın Çağı döneminin en önemli doktorlarından biri olan İbn-i Sina, yıllar önce insanlığa çok büyük bir öneride bulunmuş. Çoğu kişinin bilmediği bu öneri meğer tüm cilt hastalıklarına iyi geliyormuş. Bundan asırlar önce o meyvenin kıymetini anlayarak tüm cilt hastalıklarında kullanılabileceğini ortaya koymuş. Ne egzama ne kuruluk… Hiç birinden eser kalmayacak.

ASIRLIK ÖNERİ YENİ KEŞFEDİLDİ

Yüzyıllar önce yaşayan İbn-i Sina, sağlık alanında oldukça önemli bir yere sahiptir. Döneminin şartlarında çoğu hastalığa şifa bulan ve günümüzde bile adından söz ettiren İbn-i Sina, cilt hastalıkları için de çok önemli önerilerde bulunmuş.

Tıp tarihinde önemli bir yeri olan İbn-i Sina “Tıbbın Babası” olarak anılırken birçok alanda geriye çok önemli bilgiler bırakmış. Özellikle de doğal tedavi yöntemlerinde İbn-i Sina’nın teknikleri günümüzde bile ilk günkü gibi kullanılmaya devam ediyor.

cilt.jpg

İBN-İ SİNA ÖNERMİŞ: BU MEYVE O HASTALIKLARA BİRE BİR

Tıbbın babası olarak anılan İbn-i Sina, kavunun çok önemli bir meyve olduğunu söylemiş. Özellikle de cilt hastalıkları için kesinlikle tedavi yöntemi olarak kullanılabileceğini asırlar önce anlatmış.

Kavun kabuklarının cilt tabakasına çok iyi geldiğini nesiller önce keşfeden İbn-i Sina özellikle de egzama gibi kuruluk hastalıklarında çareyi bu meyvede aramış. Bu bilgiler doğrultusunda kavun kabuklarını yüzünüze sürdüğünüz takdirde şu faydaları göreceksiniz:

Cildi temizler, nemlendirir.

Sivilceleri iyileştirir.

Göz çevresi bakımı için etkilidir.

Cildin ölü hücrelerden arınmasını sağlar.

kavun.jpg

SADECE CİLDE DEĞİL ONLARCA HASTALIĞA ŞİFA

Kavun kabuklarının cilde iyi gelmesinin yanı sıra kavun tüketimi bir çok hastalığa da iyi geliyor. İçinde bulundurduğu mineraller ve vitaminler sayesinde kemik sağlığını korumasıyla biliniyor. Öte yandan sodyum ve potasyum bulunduran kavun kan basıncının düzene girmesine yardımcı oluyor.

kavun2.jpg

Bunların yanı sıra güçlü bir bağışıklık sistemi oluşturuyor. Dolayısıyla hastalıklara yakalanma oranı en aza indirgenebiliyor. Kavunun faydalarından en önemlisi de hafızayı güçlendirmesi olarak biliniyor. İçerisindeki B vitamini unutkanlığı önlerken Alzheimer gibi hastalıkların önüne geçiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN