Avuç avuç ağzınıza atın! Eski toprak dediklerimizin sırrı bu çıktı: Yiyen ne yaşlanıyor ne hastalanıyor

Avuç avuç ağzınıza atın! Eski toprak dediklerimizin sırrı bu çıktı: Yiyen ne yaşlanıyor ne hastalanıyor

Toprakta kendiliğinden yetişen birçok bitki, insan sağlığına faydaları ile biliniyor. Bu bitki ise uzmanlar tarafından sık sık tavsiye edilen ve sağlığa çok yararlı olmasıyla bilinen bir bitki. Eski toprak dediklerimizin sırrı meğer bu bitkiymiş. Yiyen ne yaşlanıyor ne de hastalanıyor. İşte o mucizevi bitki…

Birçok meyve ya da sebze insan sağlığına olan faydaları ile biliniyor. Özellikle de doğada kendiliğinden yetişen bazı bitkiler resmen doğal ilaç görevi görüyor. Öyle ki bu bitkilerin içerisinde bulunan bileşenler insan vücuduna birçok fayda sağlıyor. Bu bitki ise doğada kendiliğinden yetişen bitkiler arasında yer alıyor ve bir meyve türü olarak karşımıza çıkıyor. Bu meyveyi bu kadar özel kılan yönü ise sağlığa faydaları oluyor.

yeni-proje-12-002.jpg

SİNOP’UN SEVİLEN MEYVESİ

Kamu Son Haber’de yer alan habere göre, Sinop’ta yetişen ve yöre halkının oldukça sevdiği “bileydin meyvesi” sağlığa faydaları ile bilinen bir meyve. Bu meyve dağ çileği ya da kocayemiş olarak da biliniyor. Ceviz büyüklüğünde olgunlaşan bu meyve, önce yeşil sonra sarı ve son olarak ise kırmızı renge dönüşüyor. Meyve kırmızı renge dönüştüğü takdirde tam olgunlaşmış hale geliyor. Hatta halk arasında bu meyvenin ağaç dalında kızarmasından sonra havaların soğuyacağı inanışı vardır.

yeni-proje-11.jpg

HEM VİTAMİN DEPOSU HEM YAŞLANMA KARŞITI

Bitkilerle ve bitkilerin insan sağlığına faydaları ile alakalı açıklamalarda bulunan Ahmet Maranki, bu meyve için şunları söylüyor:

"Normal çilekten daha küçük boyutlarda olması dışında farklılık gösterir. Dağ çileği, tam bir vitamin deposudur ve yaşlanmaya karşı etkili bir doğal anti-aging meyvesidir. Ayrıca, bazı virüsler üzerinde öldürücü etkiye sahip olduğu bilinmektedir.”

yeni-proje-10-002.jpg

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ KUVVETLENDİRİYOR

Aynı zamanda bağışıklık sistemi için oldukça önemli bir meyve olduğunu vurgulayan Maranki, "Dağ çileği, yüksek besin değeri taşıyan bir meyvedir. C vitamini açısından zengin olan bu meyve, ishale sebep olan mikroorganizmaları durdurma özelliğine sahiptir. Ayrıca, vücuttaki serbest radikallerin atılmasına yardımcı olarak ciltteki sivilce ve aknelere iyi gelir" yorumunu yapıyor.

Söz konusu bu meyve bir yandan tansiyonu düşürürken bir yandan da vücuttaki kirli kanı temizliyor. İçerisinde bulunan bileşenler sayesinde ve güçlü antioksidanlar yardımı ile kansere karşı vücutta kalkan görevi görüyor.

Yine içerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde idrar söktürücü özelliğe sahip olan bileydin meyvesi, safra kesesine iyi gelirken böbrek taşlarını düşürmeye yardımcı oluyor. Lakin fazla tüketimde sarhoş edici bir etkisi bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN