Ayva çekirdeklerini sakın atmayın! Bağışıklığı güçlendiriyor, cilde iyi geliyor: Bu jel yöntemiyle mucizeler yaratacaksınız

Ayva çekirdeklerini sakın atmayın! Bağışıklığı güçlendiriyor, cilde iyi geliyor: Bu jel yöntemiyle mucizeler yaratacaksınız

İnsanlar çağlar boyunca doğal yöntemlerle çeşitli hastalıklara karşı mücadele etmiştir. Doğanın bize karşılıksız sunduğu meyveler de birçok hastalık için kullandığımız doğal besinlerdir. Her meyvenin kendine has özellikleri vardır ve hepsi farklı hastalıklara iyi gelmektedir. Bunlardan biri de ayvadır. Ancak her mevsim bulunmayan ayvayı farklı formüllerde yılın 4 mevsimi kullanabilirsiniz. Peki nasıl mı? Ayva çekirdeği jeli ile. İşte, ayva çekirdeği jelinin vücuda inanılmaz faydaları…

Meyvelerin yıl boyunca farklı mevsimlerde oluşması insanları meyveleri saklamak için farklı yöntemler geliştirmeye yöneltmiştir. Ayva çekirdeği jeli de bu ihtiyaç ile ortaya çıkmıştır. Peki, ayva çekirdeği jeli faydaları nelerdir? İşte cevabı…

Ayva çekirdeği jeli ayva çekirdeğinin bir miktar suda bekletilmesiyle elde edilen bir jeldir. Bu jel özellikle cilde sağladığı faydalarla dikkat çekmektedir.

ayva-cekirdegi-jeli-faydalari-2.jpg

AYVA ÇEKİRDEĞİ JELİ FAYDALARI NELERDİR?

Ayva çekirdeği jeli tam bir vitamin deposudur. Bu jelde özellikle A, B ve C vitaminleri bol miktarda vardır. Ayrıca içeriğinde bolca potasyum ve kalsiyum da barındıran bu jel bağışıklık sistemini de desteklemektedir.

Ayva çekirdeği jelini kullanarak cildinize maske yapabilir ve istediğiniz sağlıklı cilde kavuşabilirsiniz. Bu maskeyi düzenli olarak kullandığınızda cildinizdeki siyah nokta ve sivilce gibi sorunlardan kurtulmanız mümkün.

Ayva çekirdeği jeli maskesi peeling özelliğiyle cildinizin canlı, nemli ve yumuşak olmasını sağlar.

ayva-cekirdegi-jeli-faydalari-1.jpg

Ancak bu jelin faydaları sadece cilt için değildir. Jeli, kronik öksürüklerinizi tedavi etmek için de kullanabilirsiniz.

Saç içinde mucizevi bir ürün olan bu jeli, bir kaşık limon suyuyla karıştırarak jöle haline getirdikten sonra saçınıza uygulayabilirsiniz. Böylelikle saçlarınız her zaman bakımlı, ışıl ışıl ve gür kalacaktır.

Ciltteki kızarık ve kaşıntı sorunlarına da iyi gelen ayva çekirdeği jelini, egzema ve kaşıntı gibi rahatsızlıkları tedavi etmek için de tercih edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN