Bademi böyle tüketenler dikkat! Ölüme davetiye çıkarıyor!

Bademi böyle tüketenler dikkat! Ölüme davetiye çıkarıyor!

Kuruyemişlerin sağlımız açısından birçok yararı bilinir. Bu sağlıklı yemişlerin başında da badem gelir. Ancak bademin yanlış tüketim şekli ne yazık ki zehirliyor. Ayrıca zehirlemekle kalmıyor direkt ölüme bile götürebiliyor. İşte bademin yanlış tüketim şekli...

Kuruyemişler, içerdiği besinler sayesinde sağlığımız için bir çok fayda içerir. Fıstık, fındık, ceviz, leblebi ve daha pek çok kuruyemiş şifa kaynaklarıdır. Badem de bunlardan biridir. Ancak bademin yanlış tüketim şekli direkt ölümle sonuçlanabiliyor.

Badem, vücudumuz için en faydalı kuruyemişlerden biridir. E vitamini açısından zengin olan badem, cildin erken yaşlanmasını önler. Aynı zamanda damar sertliğini de önler. İçerisinde bolca lif içeren badem aynı zamanda tokluk hissi verir ve kabızlığı önleyerek kilo verimini destekler.

Tansiyonu da dengeleyen badem, kalsiyum ve magnezyum açısından zengindir. Bu nedenle kemik sağlığı için etkin rol oynar. Faydaları saymakla bitmeyen badem, tatlı ve acı olarak ikiye ayrılır. Acı bademin yanlış şekilde tüketimi ise ne yazık ki ölüme kadar yol açabilir.

ACI BADEMİN FAYDALARI

Acı badem kalp hastalıklarına iyi gelir, akciğerleri temizler, kabızlığa karşı kesin çözüm sunar ve sinir sistemine iyi gelerek stresi azaltır. Aynı zamanda acı badem, kişinin yorgun ve halsiz hissetmesini önleyerek vücuda dinçlik verir. Acı badem kandaki şekeri dengeler, böbreği ve karaciğeri temizler ve cilde iyi gelir.

Güçlü bir ağrı kesici olan acı badem, iç organlarda oluşan ağrıları en aza indirir ve aynı zamanda güneş kaynaklı yanıklara da iyi gelir. Bilim insanları tarafından sıklıkla dile getirilen acı bademin faydaları kadar zararı da mevcuttur. Çiğ ve aşırı miktardaki acı badem tüm bu faydaları yok ederek zarar teşkil eder.

bavojo-001.jpg

ACI BADEMİN ZARARLARI

Acı badem, aslında vücudumuz için pek çok yarar sunar. Ancak acı bademin aşırı tüketimi ve çiğ olarak tüketimi hem zehirleme riski taşıyor hem de ölüme kadar götürüyor.

Acı bademin içinde ‘siyanür’ bulunur. Hidrojen siyanür adı verilen zehirli bir bileşik içeren acı bademdeki bu bileşiğin tüketimi insan vücudu için toksik olabilir.

Prof. Dr. Erdem Yeşilada’ya göre, çocuklarda 5-8, yetişkinlerde ise 15-20 adet acı badem tüketmek ölümcül sonuçlar doğurabiliyor.

b-jhvgvh.jpg

Yapılan araştırmalara göre 6-10 adet acı badem ciddi zehirlenmelere neden olabilirken 20-25 adet acı badem tüketimi ise ölüme bile sebep oluyor.

Şifa diye biliniyordu ancak tehlike oluşturuyormuş: Yoğurt ve pekmezi sakın birlikte tüketmeyin. İşte yoğurt pekmezin zararlarıŞifa diye biliniyordu ancak tehlike oluşturuyormuş: Yoğurt ve pekmezi sakın birlikte tüketmeyin. İşte yoğurt pekmezin zararlarıYaşam
Fazla tüketilen acı badem, etkisini anında gösterir. Acı badem zehirlenmesinin belirtileri arasında baş ağrısı, bulantı kusma, nefes darlığı, kalp çarpıntısı veya terleme gibi şikayetlerdir.

Etkisi kısa zamanda tedavi edilmezse hızla kana geçerek zehirlenmeye neden olabilir. Bu nedenle acı badem tüketirken çiğ veya doğal haliyle tüketmemek gerekir. Bu nedenle pişirilerek veya işlenmiş haliyle sınırlı miktarda acı bademi tüketebilirsiniz. Uzmanlara göre acı bademi, ıslatılmış olarak 3-4 adet yemek yeterli olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN