Avrupa İlaç Kurumu açıkladı: Bazı ağrı kesiciler incelemeye alındı

Avrupa İlaç Kurumu açıkladı: Bazı ağrı kesiciler incelemeye alındı

Avrupa İlaç Kurumu (EMA), metamizol içeren ağrı kesicilerin agranülositoza neden olabileceği endişesiyle ilgili bir inceleme başlattı.

Avrupa İlaç Kurumu (EMA), metamizol içeren ağrı kesicilerin agranülositoza (akyuvar sayısının azalması) neden olabileceği endişesiyle incelemeye aldığını duyurdu. EMA'nın güvenlik komitesi (PRAC), bu ilaçların kullanımındaki riskleri değerlendirecek ve AB genelinde ruhsatların devam ettirilmesi, değiştirilmesi, askıya alınması veya iptal edilmesi konusunda tavsiyelerde bulunacak.

Metamizol içeren ilaçların Avrupa genelinde birçok ülkede ruhsatlandırıldığı belirtilirken, ilaçların listesi de paylaşıldı. Agranülositoz, ani ve tehlikeli bir şekilde akyuvar sayısının azalmasıdır ve semptomları arasında ani ateş, boğaz ağrısı ve hızlı ilerleyen enfeksiyonlar yer alabilir. Bu durum, vücuttaki mikroskobik organizmaların hızla yayılmasına ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN