BioNTech ve AstraZeneca aşısının etkisi ne kadar sürüyor?

BioNTech ve AstraZeneca aşısının etkisi ne kadar sürüyor?

Bilim insanları koronavirüs aşılarının koruyuculuk sürelerinin ne kadar sürdüğünü araştırdı.

İngiltere'de yapılan bir araştırma, Pfizer/BioNTech ve Oxford/AstraZeneca'nın aşılarının etkisinin 6 ay içinde azaldığını ortaya çıkardı.

Verileri inceleyen ve analiz eden bilim insanları Pfizer/BioNTech ve Oxford/AstraZeneca’nın geliştirdiği koronavirüs aşılarının etkisinin zaman içinde azaldığını ortaya çıkardı.

BİONTECH

Pfizer/BioNTech aşısının etkisinin 5 ile 6 ay içerisinde koruyuculuk etkisinin yüzde 88 seviyelerinden yüzde 74 seviyelerine düştüğü belirtildi.

ASTRAZENECA

Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca’nın geliştirdiği aşıda ise etkililik oranının dört ile beş ay içerisinde yüzde 77’den yüzde 67’e düştüğü kayıtlara geçti.

EN KÖTÜ SENARYO: KIŞ AYLARINDA KORUMA YÜZDE 50'YE DÜŞECEK

1.2 milyondan fazla test sonucunun analiz edildiği araştırmayı yürüten Tim Spector, “En kötü senaryoda, yaşlılar için ya da sağlık çalışanları için kış aylarında koruma yüzde 50’nin altına düşecek. Bu sonuçlar harekete geçmemiz gerektiğini gözler önüne seriyor. Oturup, zaman içinde aşının etkisini yitirmesini bekleyemeyiz” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN