Bir tek ölüme çaresi yok! Prof. Dr. Canan Karatay her derde deva bitkiyi açıkladı: Faydalarını duyan sofrasından eksik etmeyecek

Bir tek ölüme çaresi yok! Prof. Dr. Canan Karatay her derde deva bitkiyi açıkladı: Faydalarını duyan sofrasından eksik etmeyecek

Havaların soğumasıyla birlikte grip vakaları hızla artmaya başladı. Mevsim değişikliğiyle beraber görülen grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak istiyorsanız mutlaka bu besini tüketin. Prof. Dr. Canan Karatay tarafından önerilen bu besin bağışıklık sisteminizi güçlendirerek vücudunuzu virüslere karşı koruma sağlayacak. Doğal antibiyotik yerine geçen bu besin ile bir daha hasta olmayacaksınız. İşte Canan Karatay’ın hastalarına sıklıkla önerdiği mucizevi besin…

Sağlıklı beslenme üzerine verdiği tavsiyelerle herkes tarafından yakından takip edilen Prof. Dr. Canan Karatay, yine ezber bozan reçetesiyle dikkatleri üzerine çekti. Havaların soğumasıyla birlikte grip ve soğuk algınlığı vakaları hızla arttı. Eğer bu hastalıklardan korunmak istiyorsanız mutlaka bu besini tüketmelisiniz. Canan Karatay’ın ‘Bol bol tüketin’ dediği bu besin ile bağışıklık sisteminiz tavan yapacak. İçeriğinde bulundurduğu antioksidan ve vitaminlerle vücudu baştan aşağı yenileyen bu besinle bir daha burnunuz bile akmayacak. İşte her derde şifa olan o müthiş besin…

CANAN KARATAY ‘DAN EZBER BOZAN REÇETE

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay’ın ‘Bol bol tüketin’ dediği o mucizevi besin soğandır. İçeriğinde bulundurduğu vitamin ve antioksidanlar ile şifa kaynağı olan soğanı mutlaka çiğ çiğ tüketin. Çünkü soğanı kavurduğunuz zaman içeriğindeki vitaminleri öldürmüş oluyorsunuz.

VÜCUDU BAŞTAN AŞAĞI TEMİZLİYOR

Kuru soğanı genelde yemeklerle birlikte tüketiyoruz ancak en sağlıklısı çiğ çiğ tüketmek. Kuru soğanı çiğ çiğ yediğimiz zaman ağzımızdan başlayarak, yemek borusundan sindirim sistemine kadar tüm sistemlerimizde yer alan dost bakteriler çoğalıyor. Hem sindirim sistemine fayda sağlıyor hem de bağırsakları temizliyor.

ghghgh.jpg

SOĞANIN FAYDALARI NELERDİR?

1- BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Düşük kaloriye sahip olmasının yanı sıra vitamin, mineral ve lif açısından zengin olan soğan, içeriğindeki yüksek C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek mikroplarla savaşır. Aynı zamanda kolejen üretimine, hücrelerin yenilenmesine ve demir emilimine yardımcı olur. Özellikle yaz aylarında domates, salatalık, biber, maydanoz, nane ve soğanla birlikte yapılan salatalar ile bağışıklık sistemi güçlenir ve kilo kontrolü sağlanabilir.

2- HÜCRELERİ KORUR YENİLER

İçerdiği C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra hücreleri, serbest radikaller olarak bilinen moleküllerin verdiği hasarlara karşı korur. B9 ve B6 vitamini dahil olmak üzere B vitaminleri açısından zengin olan soğan, metabolizmanın düzenlenmesi, alyuvarların üretilmesi ve sinir sistemi için de önemlidir.

3- KALP HASTALIKLARINA İYİ GELİR

Soğan içerdiği antioksidanlar ve vücuttaki inflamasyon ile savaşan bileşikler sayesinde trigliserid seviyesini düşürür ve kolesterolü düzene sokar. Böylece kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Aynı zamanda içerdiği bileşenler sayesinde yüksek kan basıncını dengeleyerek yüksek tansiyon gibi hastalıkların önüne geçmeye yardımcı olur. Ayrıca idrar söktürücü soğanın, vücuttan toksinlerin atılmasına ve kanın temizlenmesine destek olduğu bilinir. Araştırmalar, soğanın koroner damarlarda genişleme sağladığı ve kalbi güçlendirdiği belirtir.

dffdfdd.jpg

4- ANTİOKSİDAN DEPOSUDUR

Antioksidanlar, hücresel hasara yol açan kanser, diyabet ve kalp hastalığı gibi hastalıkların engellenmesine yardımcı olan bir bileşendir. Antioksidan açısından oldukça zengin olan bu sebze, 25 farklı çeşit flavonoid ve antioksidan içerir. Kalp hastalıkları, kanser ve diyabete karşı koruyucu etkisi olan antosiyaninler ise özellikle kırmızı soğanda bol miktarda bulunur. Araştırmalar beslenmelerinde soğan ve sarımsak tüketen kişilerin, yumurtalık, bağırsak, gırtlak gibi bazı kanser türlerine yakalanma olasılığının daha az olduğunu gösterir.

5- GRİBE KARŞI KALKAN OLUR

İçeriğindeki sulfosid ve allisin sayesinde doğal antibiyotik görevi görür. Nezle ve soğuk algınlığı ile boğaz iltihabının önlenmesinin yanı sıra, vücuttaki enfeksiyon ve mikroba karşı birer savaşçı edasıyla mücadele eder.

SOĞAN NASIL SAKLANMALI?

Toplum olarak kuru soğanı saklarken en sık yapılan hatalardan biri patates ile aynı ortamda muhafaza etmek veya depolamaktır. Çünkü patatesin yaydığı nem soğanın filizlenmesine ve çürümesine yol açar. Kuru soğanı serin ve kuru bir ortamda saklamak uzun süre taze şekilde tüketilmesini sağlar. Yarım kalan kuru soğanlar ise cam saklama kabına koyarak buzdolabında muhafaza edilebilir.
Taze soğanı ıslak olarak buzdolabına koymak yapılan diğer hatalardan biridir. Öncelikle tazeliğini kaybetmiş yapraklar varsa temizlenmeli daha sonra kağıt havluya sarılarak buzdolabında saklanmalıdır. Böylelikle taze soğanın daha uzun taze kalması sağlanabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN