Bir tohumdan daha fazlası! Hem demir hem kalsiyum kaynağı! Yoğurtla kaşık kaşık gidiyor, aktarlarda yok satıyor

Bir tohumdan daha fazlası! Hem demir hem kalsiyum kaynağı! Yoğurtla kaşık kaşık gidiyor, aktarlarda yok satıyor

Bir tohum ne kadar faydalı olabilir diyenler söylediklerine pişman olacak. Hem kalsiyum hem de demir kaynağı olan bu tohum yoğurtla kaşık kaşık gidiyor. Aktarda bulanlar ise eve stok yapıyor. İşte kendisi küçük faydası büyük o besin kaynağı…

Sağlığımızı korumak için tüketilmesi gereken belli başlı besin kaynakları yer alırken bunların başında da tohumlar geliyor. Vücudun şifa kaynağı olarak görülen hardal tohumu adı pek duyulmasa da aktarlarda yok satıyor. Bitki ve baharatların sağlık üzerindeki etkileri her geçen gün daha da şaşırtıyor. Süper gıda olarak bilinen hardal tohumu ise vücudun ihtiyaç duyduğu demir ve kalsiyum ihtiyacını karşılıyor. İşte kendisi küçük faydası büyük o besin kaynağı…

ANTİOKSİDAN DEPOSU

Sağlık açısından oldukça önemli bir yere sahip olan hardal tohumu antioksidan açısından oldukça zengindir. Vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını önleyen hardal tohumu vücudun genel sağlığını da desteklemektedir.

hardal-tohumu-kapak.jpg

BAĞIŞIKLIK KORUYUCU

İçerisinde barındırdığı vitamin ve mineraller ile bağışıklık sistemini güçlendiren hardal tohumu C vitamini açısından da oldukça zengindir. Vücudu hastalıklara karşı koruyan hardal tohumu bağışıklık sistemine koruyan bir besin kaynağıdır.

KOLESTEROLÜ DENGELER

İçerdiği bileşenler sayesinde kolesterol seviyesini belli bir düzeyde tutan hardal tohumu kalp sağlığını da desteklemektedir.

hardal-tohumu.jpg

EN İYİ PROTEİN KAYNAĞI

Hardal tohumu hem protein hem de lif açısından oldukça zengin bir ürün olarak biliniyor. Sindirimi desteklerken tokluk hissi sağlayarak kilo kontrolü sağlamaktadır.

ANTİ-İNFLAMATUAR ETKİ SAĞLIYOR

Barındırdığı bileşenler ile birlikte anti-inflamatuar yani iltihap karşısı etkiler sağlamaktadır. Bu kapsamda hardal tohumu eklem sağlığını da destekliyor.

METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR

Hardal tohumu içerdiği termojenik özelliklerle metabolizmayı hızlandırabilir. Bu da kilo verme sürecini destekleyebilir.

hardal-tohumuu.jpg

SİYAH HARDAL TOHUMU ZARARLARI VE YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Hardal tohumu türleri kapsamında en farklı olanı siyah hardal tohumudur. Yan etkileri ve zararları diğer tohumlara göre daha yaygın olarak görülürken belli başlı zararları şu şekildedir:

Adet söktürücü bir etkiye sahip olan siyah hardal tohumu hamilelik riski olanların tüketmemesi gereken bir üründür. Düşük riskini tetikleyebileceği gibi toza ya da bitkileri alerjisi olanların da etkilenebileceği bir üründür.

Emzirme döneminde henüz bir zararı bulunmayan siyah hardal tohumunun mutlaka doktor onayı ile tüketilmesi gerekmektedir. Hiçbir ürün doktora danışılmadan tüketilmemelidir.

Çok yoğun tüketmenin de karaciğeri yoracağı belirtilirken günlük tüketim dozunun aşılmaması gerekiyor. Kronik hastalık nedeniyle ilaç kullanan kişilerin de doktora danışmadan kullanmaması gerekir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN