Bu çiçeği sıcak suyun içine atın etkisini anında görün! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan müthiş tarif

Bu çiçeği sıcak suyun içine atın etkisini anında görün! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan müthiş tarif

Ülkemizin geleneksel tıp ve bitkiler denilince ilk akla gelen ve dikkatle takip edilen doktorlarından biri olan Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu yaptığı açıklamayla yine aktarların yoğun bir ilgi görmesine sebep oldu. İşte a' dan z' ye şifalı olan o bitki neymiş birlikte öğrenelim...

Açıklamalarıyla Türk milletinin gönlünde taht kuran Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, son yaptığı açıklama ile yine dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Doğanın bize sunduğu şifa kaynağı bu bitkinin insan sağlığına birçok faydası olduğunu ve nasıl kullanılması gerektiğini açıklayan Saraçoğlu' nun açıklamasına gelin kulak verelim...

Alternatif tıpta sıklıkla tercih edilen bitkilerden biri olan aynısafa bitkisi önemli bir şifa kaynağıdır. Aynısefa bitkisi, hem tıbbi alanda hem kozmetik alanında tercih edilen bir bitkidir. Özellikle A, E ve C vitamini yönünden zengindir. Yapısında önemli organik asitler, uçucu yağlar ve çeşitli bileşenler bulunur. Antiseptik, mikrop öldürücü, uyarıcı, diüretik gibi birçok özelliğe sahiptir. Ayrıca karaciğer yenileyici özelliğe sahiptir.

AYNISAFA ÇİÇEKLERİNİN SAĞLIĞA FAYDALARI

5a93011bc9de3d1ab8824475.gif

1. YARA İYİLEŞMESİNİ KOLAYLAŞTIRIR

Aynısafa çiçekleri, yara iyileşme süresini azaltmak için kollajen üretimini uyarır. Ayrıca yara enfeksiyonlarını önleyebilen antioksidan ve antimikrobiyal özellikler içerirler. Araştırmalar, Aynısafanın anti-inflamatuar özelliklerinin iltihaplanmayı ve tahrişi engellemeye yardımcı olduğunu gösteriyor.

2. CİLT ENFEKSİYONLARINI YATIŞTIRIR

Aynısafa çiçekleri, enfeksiyonları iyileştirmeye ve kızarıklık gibi cilt tahrişlerini hafifletmeye yardımcı olan güçlü antiseptik, antifungal ve antiinflamatuar özelliklere sahiptir.

3. AĞIZ SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRİR

Aynısafa çiçekleri, anti-enflamatuar özellikleri, diş eti iltihabı ile ilişkili şişlik ve ağrı ile savaşmaya yardımcı olabilir. Aynısafa, ayrıca antimikrobiyaldir ve boşluklara, plaklara ve diş enfeksiyonlarına karşı koruma sağlayabilir. Bu nedenle, birçok diş macunu ve gargara formülasyonu aynısafa özleri içerir.

4. KAS KRAMPLARINI AZALTIR

Aynısafa çiçekleri, özleri antispazmodik özellikler içerir. Kas kramplarını hafifletmeye yardımcı olurlar. Geleneksel olarak adet kramplarını yatıştırmak için kullanılmıştır.

5. PİŞİKLERİ YATIŞTIRIR

Aynısafa çiçekleri, antiinflamatuar ve antifungal özellikleri ve yüksek flavonoid içeriği nedeniyle pişik için çok etkili bir çözüm olarak kabul edilir. Flavonoidler, cildi serbest radikal hasarına karşı korumaya yardımcı olur. Aynısafa çiçekleri, bebeklerin cildi üzerinde nazik ve etkilidir.

AYNISAFA ÇAYI NASIL YAPILIR?

Kaynayan 1 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı aynısafa bitkisi ilave ediniz. 5 dakika kaynatıp süzünüz. Akşam yemeğinden 2 saat sonra içiniz. İçtikten sonra hiçbir şey tüketmeyiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN