Bu karışımdan bir bardak içen dal gibi oluyor! Vücutta ne yağ kalıyor ne ödem...

Bu karışımdan bir bardak içen dal gibi oluyor! Vücutta ne yağ kalıyor ne ödem...

Sağlıklı bir vücudun en büyük destekçilerinin başında pancar sebzesi geliyor. Pancar düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklığı güçlendirmenin yanı sıra kısa sürede kilo vermenize de yardımcı olabiliyor. Uzmanlar, her gün bir bardak pancar suyu içen kişilerin metabolizmasının hızlandığı söylüyor.

Sağlık açısından oldukça faydalı olan pancar suyu, düzenli tüketildiğinde kilo vermeyi de kolaylaştırıyor. Vücudunuza uygun diyet programına ek olarak tüketeceğiniz 1 bardak pancar suyu ile yağ yakımını kolaylaştırabilirsiniz.

pancarrr-001.jpg

Pancar suyu içerisinde bulunan A vitamini, C vitamini, B6 vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini ve betalainler denilen antioksidanlar açısından oldukça zengindir. Böyle olunca pancar suyunun sağlık açısından sayısız faydası bulunur.

Pancar suyunun zengin demir içeriği sayesinde de kan yapıcı etkisi vardır.
Pancar suyu vücutta biriken ödem ve toksinleri atar.
Pancar suyu içerisinde bulunan betasiyan maddesi tümor oluşumunu engeller.

Sindirim sorunlarını gideren pancar suyu, kabızlığı giderir.
Pancar suyu kemikleri güçlendirir, kemik erimesini önler.
Pancar suyunun karaciğeri temizleme özelliği bulunur.
Vücuttaki potasyum eksikliği giderir.
Pancar suyu saç dökülmesini engeller.

pancarrrr.jpg

Kilo Vermek İçin Pancar Suyu

Kırmızı pancar suyu içerisinde bol miktarda lif barındırır. Lif barındırdığı için de zayıflama süreçlerinde sıklıkla tercih edilebilir. İçerisinde bolca lif ve mineral barındıran pancar suyu sindirim sisteminizin düzenli çalışmasını sağlayarak sağlıklı kilo vermenize yardımcı olur.

Pancar suyu, yavaşlayan metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlayarak yağ yakımını kolaylaştırır. Pancar suyu içerek vücudunuzda biriken ödem ve toksinleri de atabilirsiniz. Bu sayede vücudunuzdaki şişkinliklerin önüne geçersiniz.
Her gün düzenli tüketilen pancar suyu ile yağları cayır cayır yakmanızın yanı sıra vücudunuza enerji de depolarsınız. Kahvaltıdan önce tüketilen pancar suyu, hücrelerin yağ yakma hızını artırırken sağlıklı şekilde kilo vermeyi de kolaylaştırıyor.

Kilo Verdiren Pancar Suyu Nasıl Yapılır

Kilo verdiren pancar suyunu evde çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Pancar suyunu hazırlamak için aşağıdaki yöntemleri takip edebilirsiniz.

Pancar suyu malzemeleri;

1 kg pancar
1 kg elma sirkesi
15 su bardağı su
Pancar suyu yapılışı;

Öncelikle pancarları soyun.
Ardından bir kaba koyun.
İçerisine elma sirkesini ekleyin.
Bu karşımı 5-6 saat bekletin.
Ardından içine 15 bardak su koyup kaynatın.
İçinden pancarları süzün.
Daha sonra sabahları 1 bardak için.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN