Bu tarifle ishaliniz bıçak gibi kesilecek! Bitmeyen ishalin çözümü meğer bu tarifte saklıymış!

Bu tarifle ishaliniz bıçak gibi kesilecek! Bitmeyen ishalin çözümü meğer bu tarifte saklıymış!

Son dönemde artışa geçen ishal vakaları gündelik hayatı olumsuz etkiliyor. 1900'lü yıllarda ishal salgınına karşı on binlerce bebeğin hayatı bir tarif ile kurtarılmış. Ersnt Moro isimli kişi salgına karşı bebeklere havuç çorbası vermeyi önerdi. Moro çorbası olarak bilinen bu tarif ishal sorununu bıçak gibi kesiyor.

İshal, insanların hayat kalitesini düşüren hastalıkların başında geliyor. İshal problemi doğru beslenme ile kontrol altına alınabiliyor. Bu önlemlerin başında 1900'lü yıllarda binlerce bebeğin hayatını kurtaran moro çorbası geliyor.

morro.jpg

Yoğun kış hastalıkları ve kullanılan ilaçlar son dönemde ishal ve bağırsak şikayetleri arttırdı. Evde hazırlaya bileceğiniz Moro çorbası ile ishalden çabucak kurtulabilirsiniz. 500 gram havuç ile yapacağınız bu tarifin detayları geliyor...

corba.jpg

MORO ÇORBASI TARİFİ

500 gram havucu 1 litre suda yumuşayana kadar 1,5 saat orta ateşte pişiriyoruz. Ardından belender yardımıyla eziyoruz. Kaynar suyla 1 litreye tamamlıyoruz. Bir tutam, yani 3 gram tuz ekliyoruz. Bu çorbayı gün içerisinde azar azar tüketebilirsiniz.

Bakterilerin bağırsak duvarına yapışmasını engelleyen bu tariften arta kalan karışımı buzdolabında kavanozda saklayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN