Bu virüs sadece erkekleri öldürüyor! Tedavi yöntemi yok: Öyle bir hayvandan bulaşıyor ki...

Bu virüs sadece erkekleri öldürüyor! Tedavi yöntemi yok: Öyle bir hayvandan bulaşıyor ki...

Japon bilim insanlarımım uzun zamandır üzerinde çalıştığı yeni bir virüs keşif edildi. Tırtıllar üzerinde yapılan bu çalışma sonucu ortaya çıkan korkunç gerçek ise şoke etti. Keşfedilen virüs sadece erkek canlıları öldürüyor! İlaç içseniz bile fayda etmiyor. Tedavi yöntemi yok. Yakalanın kurtuluş sansı sıfır. İşte detaylar haberimizde...

Dünya genelinde ilginç virüsler keşfedilmeye devam ediliyor. Japon bilim insanlarının yaptıkları son çalışma ise şoke etti. Keşfedilen virüs sadece erkekleri öldürüyor. Tedavi yöntemi yok! İlaç içseniz bile fay vermiyor. Yakalanın kurtuluş şansı sıfır! Öyle bir hayvandan bulaşıyor ki... Görenler şaştı kaldı.

BU VİRÜS SADECE ERKEKELERİ ÖLDÜRÜYOR

Minami Kyushu Üniversitesi'nde araştırma teknisyeni olan Misato Terao, virüsün tesadüfen keşfedildiğini söyledi. Terao, terasta hava alırken tırtılların bitkileri daha farklı şekilde kemirdiğini söyledi. Devamında ise bu tırtılları böcek fizyoloğu uzmanı Yoshinori Shintani'nin laboratuvarına incelemek için bıraktı. Yapılan incelemelerde ise tırtılların hepsinin dişi olduğu fark edildi.

bu-virus-sadece-erkekeleri-olduruyor-tedavi-yontemi-yok-oyle-bir-hayvandan-bulasiyor-ki-1.jpg

Çalışma alanındaki erkek tırtıllarla bu dişileri çiftleştiren Shintani, 13 nesil sonra bile bu tırtılların büyük çoğunluğunun dişi olduğunu yalnızca 3 adet erkek tırtılın hayatta kaldığını belirledi.

İLAÇ ETKİ ETMİYOR

Bu virüsün ilaçlara karşı direnç gösterdiği ve etkisinin kaldırılmadığını fark ettiler. Virüsü daha sonra taşıyıcı olmayan erkeklere enjekte eden Shintani, bu tırtılların kısa bir süre içinde yaşamını yitirdiğini gördü. Cinsiyet dengesizliği nedeniyle tamamen tesadüfen fark edilen bu virüsün ılıman iklim nedeniyle ortaya çıktığı söyleniyor.

bu-virus-sadece-erkekeleri-olduruyor-tedavi-yontemi-yok-oyle-bir-hayvandan-bulasiyor-ki-2.jpg

O HAYVANDAN BULAŞIYOR!

Geçmiş tecrübelerine dayanarak tırtıl hücrelerinin sitoplazmasını inceleyen Shintani bu anlaşılamayan mikropların anneden çocuklarına geçtiğini belirledi. Virüsün tırtılların üremesine müsade ettiğini ancak erkekleri 'işe yaramaz bir hale' soktuğunu kaydeden Shintani, dişilerin doğal seçilimde büyük bir avantaj kazandığını açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN