Bugüne kadar yanlış biliyormuşuz! Doktorlar asla tüketmeyin diyordu... Canan Karatay anne sütü kadar faydalı diyerek açıkladı

Bugüne kadar yanlış biliyormuşuz! Doktorlar asla tüketmeyin diyordu... Canan Karatay anne sütü kadar faydalı diyerek açıkladı

Pandemi döneminde aldıkları kiloları vermek isteyenler diyetisyenlerin verdiği zayıflama yöntemlerini araştırmaya başladı. Çoğu diyet listesinde tereyağının yasak olduğunu görüyoruz. Hatta uzmanlar tereyağından uzak durulmasını öneriyor ancak bu doğru değil. Prof. Dr. Canan Karatay ezber bozan reçetesi ile yine herkesi şaşırttı. Bugüne kadar hep yanlış biliyormuşuz. Doktorlar asla tüketmeyin diyordu ama faydasını görünce her yemekte kullanacaksınız. Anne sütü kadar besleyici! İşte detaylar...

Sağlıklı beslenme üzerine verdiği tavsiyelerle dikkat çekmeye devam eden Prof. Dr. Canan Karatay, yeni favori besini açıkladı. Hem zayıflatan hem de besleyici olan bu besin ile cayır cayır yağ yakacaksınız. Bugüne kadar yanlış biliyormuşuz. Doktorlar asla tüketmeyeni diyor ancak Canan Karatay asıl besin kaynağının bu yağın olduğunu söyledi. Anne sütü kadar besleyici. Her yemekte mutlaka kullanının. Faydalarını duyunca normal sıvı yağ kullanmak yerine bu ürünü kullanacaksınız. İşte Canan Karatay'ın açıklamaları...

CANAN KARATAY UYARDI: BUGÜNE KADAR YANLIŞ BİLİYORMUŞUZ

Kilo vermek için birçok yöntem deniyoruz ancak bir türlü istediğimiz sonuçları alamıyoruz. Ne kadar disiplinli olsakta bir yerden sonra daha fazla dayanamıyoruz. İşte asıl yanlışı burada yapmış oluyoruz. Her besinden kendimizi kısmamız doğru bir yöntem değil. Zayıflama yöntemleri ile ilgili önemli bilgiler veren Canan Karatay, zayıflamanın formüllerini tek tek sıraladı. Doktorların 'Asla tüketmeyin' dediği bu besin ile hem sağlığınızı koruyacaksınız hem de kilo vereceksiniz. Canan Karatay uyardı, bugüne kadar yanlış biliyormuşuz.

ANNE SÜTÜ KADAR BESLEYİCİ

Tereyağının aslında oldukça faydalı olduğunu ve bugüne kadar bize yanlış bilgiler verildiğini söyleyen Canan Karatay, "Sakın yağ yemeyin, diye yayınlar yapılıyor. Bir de gazetelerde gördüm, çocuklara verilen yiyecek paketlerinin üzerinde 'az yağlı yoğurt', 'az yağlı peynir' ibareleri bulunuyor. Bunların hepsi plan. Vücuda proteinle yağ girmesi çok önemli. İnsan vücudu bir makinedir, makineye yağ koymazsanız çalışmaz. Yağın verdiği hakiki enerji uzun süre sizi acıktırmıyor. Vücudunuzun ve hücrelerinizin ihtiyacı olan enerjiyi sağlıyor. Hakiki köy zeytinyağı, köy tereyağı kilo aldırmaz. Bunu Türkiye'nin kafasına, beynine işlemek mecburiyetindeyiz." uyarısında bulundu.

dfvdfv-1.jpg

TEREYAĞININ FAYDALARI NELER?

  • Vücudun bağışıklık sistemini arttıran vitaminler içerir. Göz sağlığının korunmasında önemli rol oynar.
  • Mineraller açısından iyi bir kaynaktır.
  • İçeriğinde yer alan kısa ve orta zincirli yağ asitleri bağırsakta yaşayan patojen mikroorganizmalarla mücadele eder.
  • Kardiyovasküler hastalıklara karşı vücudu korur.
  • İçeriğinde yer alan antioksidan bileşenler vücudu enfeksiyonlara karşı korur ve vücudun hastalıklara karşı mücadelesini destekler. Bulaşıcı hastalıklara
  • karşı koruma sağlar ve hücreleri onarır.
  • Kansere karşı vücut hücrelerini korur ve kanser hücrelerinin çoğalmasını önler.
  • Eklemlerde oluşan artrit ve kireçlenme gibi rahatsızlıkların önlenmesinde yardımcıdır.
  • İçeriğinde yer alan A ve D vitaminin etkisi ile kemik yapısını güçlendirir ve diş çürümelerini önlemede etkin bir rolü vardır.
  • Antimantar özelliğe sahip olan tereyağı candida tedavisinde etkindir. Mide ve bağırsak sağlığının korunmasında önem taşır.
  • Gerçek tereyağı iyi kolesterolü yani HDL’yi yükseltici, LDL’yi yani kötü kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir.
  • Tokluk hissi yatan tereyağı önerilen miktarlarda tüketildiğinde obeziteyi engelleyici etkiye sahiptir.
  • İçeriğinde yer alan Omega 3 ve Omega 6 yağ asitlerin etkisi ile beyin gelişimini sağlar. Özellikle büyüme çağındaki çocukların beyin gelişimlerinin tamamlanabilmesi için tereyağı tüketmeleri önerilir.
  • Tereyağının bir diğer faydası ise tiroid sağlığını desteklemesidir.

dfbdfbdf-4.jpg

TEREYAĞI EVDE NASIL YAPILIR?

Organik tereyağı nasıl yapılır sorusunu cevaplayalım. Organik tereyağı 2 şekilde yapılır:

Birinci yöntemde tereyağı için ev yapımı yoğurt kullanılır. Yoğurdun üzerinde yer alan kaymaklar cam bir kavanoza alınır. Üzerine soğuk su eklenir ve cam kavanozun ağzı en az 4 parmak boşluk kalacak şekilde sıkıca kapatılır. Daha sonra cam kavanoz çalkalanmaya başlanır. 15 dakika sonra cam kavanozun üstünde yağlar toplanmaya başlar. Kavanoza birkaç adet buz kalıbı eklenerek bir süre daha çalkalamaya devam edilir. Karışım bir tülbentten geçirilerek tülbent üstünde yer alan tereyağı bir kaba alınır.

Diğer yöntem ise süt kaymağı, krema ya da yoğurt kaymağının içine su ilave edilerek mikserle çırpmaktır. Çırpılan karışım tereyağı olarak yenmeye hazırdır. Hazırladığınız tereyağı ile yoğurt mayalama da yapılabilir, bu yoğurdu mutlaka denemelisiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN