Bunları yapın göbek yağlarınızdan kurtulun! Kısa zamanda dümdüz karna sahip olabilirsiniz...

Bunları yapın göbek yağlarınızdan kurtulun! Kısa zamanda dümdüz karna sahip olabilirsiniz...

Karın yağını veya göbek yağını kaybetmek, yaygın bir kilo verme hedefidir. Karın yağları özellikle zararlı bir türdür. Araştırmalar, göbek yağının tip 2 diyabet ve kalp hastalığı gibi hastalıklarla güçlü bağlantıları olduğunu göstermektedir.

GÖBEK YAĞINI KAYBETMENİZ NEDEN ÖNEMLİ?

Kilo vermek için kullanılan bazı diyetler karın bölgesindeki yağları vücudun diğer bölgelerine göre daha fazla hedefler.

ŞEKERDEN VE ŞEKERLİ İÇECEKLERDEN UZAK DURUN

İlave şeker içeren yiyecekler sağlığınız için kötüdür. Bu tür yiyecekleri çok tüketmek kilo alımına neden olabilir.

Sağlık üzerinde yapılan çalışmalar öğünlere eklenen ilave şekerin metabolik sağlık üzerinde benzersiz şekilde zararlı etkileri olduğunu göstermektedir.

Çok sayıda çalışma sonrasında fazla şekerin karın ve karaciğer çevresinde yağ birikmesine yol açabileceğini göstermiştir.

Şekerin yarısı glikoz, yarısı fruktozdur. Çok fazla ilave şeker yediğinizde, karaciğer fruktoz ile aşırı yüklenir ve onu yağa dönüştürmek zorunda kalır. Şeker karın yağını ve karaciğer yağını arttırır, bu da insülin direncine ve çeşitli metabolik sorunlara yol açar.

Diyetinizde şeker miktarını en aza indirmeyi deneyin ve şekerli içecekleri tamamen ortadan kaldırmayı düşünün. Buna şekerle tatlandırılmış içecekler, şekerli gazlı içecekler, meyve suları ve çeşitli yüksek şekerli spor içecekleri de dahildir.

DAHA FAZLA PROTEİN TÜKETİN

Protein, kilo kaybı için en önemli makro besin olabilir. Araştırmalar, iştahı yüzde 60 oranında azaltabildiğini, metabolizmayı günde 80-100 kalori artırabildiğini ve günde 441'e kadar daha az kalori tüketmenize yardımcı olduğunu gösteriyor.

Amacınız kilo vermekse, protein eklemek diyetinizde yapabileceğiniz en etkili değişiklik olabilir.

Protein sadece kilo vermenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda kilo almaktan kaçınmanıza da yardımcı olabilir.

Protein karın yağını azaltmada özellikle etkili olabilir. Bir çalışma, daha fazla ve daha iyi protein yiyen kişilerin çok daha az karın yağına sahip olduğunu gösterdi.

Yumurta, balık, baklagiller, fındık, et ve süt ürünleri gibi yüksek proteinli gıdaların alımını artırmayı deneyin. Bunlar diyetiniz için en iyi protein kaynaklarıdır.

DAHA AZ KARBONHİDRAT TÜKETİN

Daha az karbonhidrat yemek, yağ kaybetmenin çok etkili bir yoludur. Bu çok sayıda çalışma tarafından desteklenmektedir. İnsanlar karbonhidratı kestiklerinde iştahları azalır ve kilo verirler.

Düşük karbonhidratlı diyetler ayrıca su ağırlığında hızlı azalmalara yol açar, bu da insanlara hızlı sonuçlar verir.

LİFLİ YİYECEKLER TÜKETİN

Bol miktarda lif yemek kilo vermeye yardımcı olabilir. Bununla birlikte, lifin türü önemlidir.

Çoğunlukla çözünür ve viskoz liflerin kilonuz üzerinde bir etkisi olduğu görülmektedir. Bunlar, suyu bağlayan ve bağırsağınızda "oturan" kalın bir jel oluşturan liflerdir.
Bu jel, gıdanın sindirim sisteminizdeki hareketini önemli ölçüde yavaşlatabilir. Ayrıca besinlerin sindirimini ve emilimini yavaşlatabilir. Sonuç, uzun süreli bir tokluk hissi ve iştahın azalmasıdır.

DÜZENLİ SPOR YAPIN

Egzersiz, uzun, sağlıklı bir yaşam sürme ve hastalıklardan korunma şansınızı artırmak için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir.

Karın yağını azaltmaya yardımcı olmak, egzersizin inanılmaz sağlık yararları arasındadır. Yürüme, koşma ve yüzme gibi egzersizler, karın yağında büyük azalmalara izin verebilir.

Başka bir çalışma, egzersizin insanların kilo verdikten sonra karın yağını geri kazanmasını tamamen engellediğini buldu, bu da egzersizin özellikle kiloyu koruma sırasında önemli olduğunu ortaya koydu.

Egzersiz ayrıca inflamasyonun azalmasına, kan şekeri düzeylerinin düşmesine ve aşırı karın yağıyla ilişkili diğer metabolik problemlerin iyileşmesine yol açar.

YEDİKLERİNİZE DİKKAT EDİN

Çoğu insan ne yediğinizin önemli olduğunu bilir, ancak birçoğu tam olarak ne yediklerini bilmez. Bir kişi, yüksek proteinli veya düşük karbonhidratlı bir diyet yediğini düşünebilir, ancak çoğu zaman bu yanlıştır.

Gıda alımını izlemek, yediğiniz her şeyi tartmanız ve ölçmeniz gerektiği anlamına gelmez. Birkaç gün üst üste alımı takip etmek, değişim için en önemli alanları fark etmenize yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN