Zerdeçal ve karabiberi neden bir arada kullanmalısınız? Birleşince yüzde 2000 artıyor...

Zerdeçal ve karabiberi neden bir arada kullanmalısınız? Birleşince yüzde 2000 artıyor...

Her baharatın kendi başına sağlık açısından çok fazla yararları vardır. Ama yapılan araştırmalar zerdeçal ve karabiberin bir arada kullanılmasının çok daha faydalı olduğunu ortaya koydu.

KARABİBER MUCİZESİ

Karabiberin, vücudunuzun sağlık yararları ile bilinen zerdeçalın aktif maddesi olan kurkumini daha fazla emmesine yardımcı olduğunu biliyor musunuz?

Son yıllarda çok az baharat zerdeçal kadar ilgi gördü. Zerdeçal bazen "Hint safranı" olarak adlandırılan altın sarısı bir baharattır. Pek çok köri tarifinin de önemli bir bileşenidir.
Zerdeçalın potansiyel sağlık yararlarının çoğu, kurkumin olarak bilinen aktif bileşiğe bağlanabilir . Tıbbi araştırmalara göre curcumin'in iltihaplanmayı azaltabileceğini ve sistemik oksidatif stres belirteçlerini (sigara dumanı ve endüstriyel kimyasallardakiler gibi serbest radikallere aşırı maruz kalmanın bir işareti) iyileştirebileceğini ortaya koyuyor .

ZERDEÇALIN FAYDALARINDAN YARARLANMAK ZORDUR

Zerdeçal ideal bir doğal sağlık çözümü gibi görünebilir, ancak uzmanlar önemli bir uyarı da bulunuyor. Araştırmalara göre zerdeçalın sağlık faydalarından herhangi birini elde etmek için baharatı yeterince tüketmek zordur. Zerdeçaldan maksimum sağlık faydasını elde etmek için karışıma başka bir baharat eklemelisiniz.

zerdecal.jpg

ZERDEÇAL VE KARABİBER MÜKEMMEL İKİLİ

Karabiber kendi başına güçlü bir baharattır. Bu popüler, keskin içerik, karabiber bitkisinin küçük, kurutulmuş, olgunlaşmış meyveleri olan öğütülmüş karabiberlerden yapılır. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler'de yayınlanan bir incelemeye göre, karabiber yiyeceklere tat vermenin yanı sıra tıbbi bir madde, koruyucu madde ve parfümlerde yaygın olarak kullanılır .

Zerdeçal gibi, karabiber de iltihap önleyici ve antioksidan özellikler içerir, bu da onu iltihaplı durumların yönetimi ve iltihapın vücutta yarattığı hasarı azaltmak için potansiyel olarak yararlı kılar.

Son zamanlarda yapılan tıbbi incelemelere göre karabiberdeki ana aktif bileşen olan piperinin astım, artrit, kronik gastrit ve Alzheimer gibi kronik hastalıklarla ilişkili iltihaplanmayı azaltabileceğini göstermiştir .

NEDEN KARABİBER VE ZERDEÇAL BİRLEŞTİRİLMELİ?

Karabiberde bulunan piperin vücudunuzun daha fazla kurkumin emmesine yardımcı olduğu için zerdeçal ile birleştirilmeli. 20 miligram piperinin 2 gram kurkumin ile eşleştirilmesinin vücut tarafından emilebilecek kurkumin miktarını yüzde 2.000 artırdığını buldu. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler'de yayınlanan bir incelemeye göre piperin, metabolize edici enzimlerin işlerini yapmasını sağlayarak birçok besinin biyoyararlanımını artırır .

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN