Canan Karatay çocukluğundan beri tükettiği o besini açıkladı! Sağlıklı yaşamın sırrı onda: Vücutta ne toksin ne hastalık...

Canan Karatay çocukluğundan beri tükettiği o besini açıkladı! Sağlıklı yaşamın sırrı onda: Vücutta ne toksin ne hastalık...

İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, çocukluğundan beri düzenli olarak tükettiği besini açıkladı. Her sabah aç karnına içtiğine dikkat çeken Karatay, o besinin vücudu toksinlerden arındırdığı gibi aynı zamanda mide dostu olduğunu da vurguladı. İşte, Canan Karatay'ın sağlıklı yaşam sırrı...

Son zamanlarda birçok kişinin tavsiye ettiği limonlu su, özellikle sabahları aç karnına tüketildiği zaman kilo kontrolünden, toksin temizliğine kadar birçok fayda sağlıyor. Prof. Dr. Canan Karatay'ın da çocukluğundan beri tükettiğini söyledi limonlu suyun insan vücuduna olan etkileri ise adeta bir mucize niteliğinde. İşte limonlu suyun sağlık üzerindeki o etkileri...

sali-haber-8-ic.jpg

METABOLİZMAYI ATEŞLİYOR

Sabahları aç karnına tüketildiği zaman, kilo vermeyi engelleyen birikmiş ödemleri idrar yoluyla dışarı atmaya yarayan limonlu su, metabolizmayı hızlandırarak fazla yağlardan kurtulmayı da sağlıyor.

Limonlu su, meyve suyuna göre daha az şeker içerdiği ve ekstra kalorili kahveden daha sağlıklı olduğu için birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Aynı zamanda içeriğindeki yüksek orandaki C vitamini, kalsiyum, magnezyum ve potasyum da idrar söktürücü özelliktedir.

sali-haber-8-ic2.jpg

BU YAN ETKİLERE DİKKAT

Fakat bazı uzmanlar, limonlu suyun belirtilen faydalarının birçoğunun yalnızca suda olduğunu söylüyor. Sabahları aç karnına içilen suyun metabolizmayı hızlandırdığı ve ciltteki kırışıklıkları azalttığı biliniyor. Suya limon sıkılarak içmenin ise, genellikle su içme alışkanlığı olmayan kişilere motivasyon oluşturması için ortaya atılan bir yöntem olduğu iddia ediliyor.

Limonun içeriğindeki yüksek orandaki asitten dolayı diş minesinde aşınma ve çürüme gibi durumlar ortaya çıkabiliyor. Ayrıca limondaki asit, ülser ve reflü gibi mide hastalıklarına da neden olabiliyor.

Limon, yapısından dolayı idrara çıkma sıklığını artıran bir meyvedir. Bu durum da dehidrasyonu doğurabilir. Ayrıca aşırı limon tüketimi, ağızda yara çıkmasına ve demir emilimine sebep olabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN