Canan Karatay özel Ramazan tarifini verdi: İftardan sonra 1 fincan için tüm dertlerinizden kurtulun! Her yudumu şifa...

Canan Karatay özel Ramazan tarifini verdi: İftardan sonra 1 fincan için tüm dertlerinizden kurtulun! Her yudumu şifa...

11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif geldi çattı. Milyonlarca kişi iftar saatine hazırlıklarına devam ederken vatandaşların en çok rahatsız olduğu konulardan biri iftardan sonra yaşanan hazımsızlıktan şikayetçi. Bu tarz durumları yaşamamak için Prof. Dr. Canan Karatay'dan hayat kurtaran tavsiye geldi. İftardan sonra 1 fincan için tüm dertlerinizden kurtulacaksınız. Her lokması size şifa olacak. İşte Canan Hoca'nın üstüne basa basa önerdiği o mucizevi içecek...

Ramazan ayı ile birlikte iftara hazırlık yapan ev hanımları sofraları doldurmaya devam ediyor. Saatlerce aç kalmanın ardından birçok kişi birden bire midesine yükleniyor. Bu durum ise midede şişkinlik ve bazı dertlere yol açmakta. Bu tarz durumları yaşamak istemiyorsanız mutlaka iftardan sonra Türk kahvesi için. Prof. Dr. Canan Karatay, hayat kurtaran bir öneride bulundu. İftardan sonra 1 fincan Türk kahvesi için hazımsızlık ya da ağrınız kalmayacak. İşte Türk kahvesinin saymakla bitmeyen faydaları...

CANAN KARATAY ÖNERDİ: İFTARDAN SONRA MUTLAKA 1 FİNCAN İÇİN

İftar ve sahurlarda tükettiğiniz besinler oldukça önemlidir. Çoğu kişi iftarda karnını tıka basa dolduruyor ancak bu durumda sonrasında ağır ağrılara neden olabilmekte. Prof. Dr. Canan Karatay ise önemli bir tavsiyede bulundu. Karatay, iftardan sonra 1 fincan Türk kahvesi içmenin oldukça faydalı olacağını ve hazımsızlığı geçireceğini belirtti.

yeni-proje-93.jpg

Karatay'a göre, Türk kahvesi içmek, aynı zamanda sağlığımız için de önemli bir adım.

TÜRK KAHVESİNİN FAYDALARI NELER?

1- ÖMRÜ UZATIYOR

Atina Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılan bir araştırma, her gün düzenli olarak Türk kahvesi içenlerde uzun yaşama oranının daha yüksek olduğuna işaret ediyor.

2- KALP SAĞLIĞINI DESTEKLİYOR

Türk kahvesinin faydalarından biri de kalp sağlığına iyi gelmesi... Kahvenin içeriğindeki antioksidan kalp sağlığına iyi gelir. Günde 1 fincan Türk kahvesi kalp dostu. Araştırmalar düzenli olarak tüketilen Türk kahvesinin, damarların iç yüzeylerindeki hücrelerin yapılarını korumaya destek olarak kalp rahatsızlığına yakalanma riskini düşürebildiğini ortaya koyuyor.

3- KARACİĞER YAĞLANMASININ ÖNÜNE GEÇİYOR

Kafein, karaciğer yağlanmasına çok iyi gelir ve iltihabı azaltır. Günde bir fincan kahve içenlerde karaciğer yağlanması daha az görülür. Türk kahvesinin faydalarından yararlanırken kahvenin aşırı tüketiminden de kaçınılması gerekir. Aksi halde sağlığa fayda yerine zarar verir. Kafein nedeniyle günlük 3 fincandan fazla tüketmeyin.

yeni-proje-94.jpg

4- YAĞLANMANIN ÖNÜNE GEÇER

Türk kahvesinin faydalarından biri de yağları eritmesidir. Kafein içeriği ile birlikte spordan yarım saat önce içilen Türk kahvesi spor esnasında yağ yakımını artırır. Kahve, adrenalin hormonu salgılatarak kalp ve dolaşım sisteminin uyarılmasını ve daha fazla enerji yakımını sağlar.

5- CİLDİ BAŞTAN AŞAĞI YENİLER

Kahvedeki antioksidanlar cilt yaşlanmasına da karşıdır. ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, kafeinsiz de olsa tüketilen kahvedeki antioksidanlar, hücre hasarına ve yaşlanmaya neden olan serbest radikallerle savaşır. Kahvede bol miktarda bulunan B3 vitamininin (niasin), melanom dışı kanserler ve ciltteki diğer oluşumlarla mücadele etmeye destek olduğu bilinir.

GÜNDE KAÇ FİNCAN KAHVE İÇİLMELİ?

Peki faydaları saymakla bitmeyen Türk kahvesini ne kadar tüketmek gerekir? Zira fazla kafein alımının sağlık açısından pek çok zararı bulunur. Türk kahvesi tüketiminde de fazlaya kaçmamak önemli. Gün içerisinde 400 mg’a kadar kafein alımı sağlıklı yetişkinler için güvenli kabul edilir. Tüketilen kafein çeşidine göre kafein alımı değişkenlik gösterir. 1 fincan Türk kahvesi ortalama olarak 50 mg kafein içerir. Bir gün içinde tükettiğiniz çay, kahve çeşitleri, yeşil çay gibi diğer kafeinli içecekleri de göz önünde bulundurarak bir sağlık sorununuz yoksa 2-3 Türk kahvesi tüketebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN