Canan Karatay "yıllarca bizi korkuttular" dedi faydalarını saydı! Bunları tüketenlerin beyni saat gibi çalışıyor

Canan Karatay "yıllarca bizi korkuttular" dedi faydalarını saydı! Bunları tüketenlerin beyni saat gibi çalışıyor

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay 'Yıllarca bizi korkuttular' diyerek uyardı ve çağrıda bulundu. Sağlıklı beslenmek için birçok kişi farklı yöntemler deniyor ancak yıllarca tüketilmesin dediğimiz o besin aslında beyni saat gibi çalıştırdığı ortaya çıktı. Faydalarını duyunca her yemeğinize katacaksınız. Canan Karatay üstüne basa basa uyardı. Bunları tüketenlerin beyni saat gibi çalışıyor. İşte Canan Karatay'ın ısrarla önerdiği ve beyni zehir gibi yapan o besinler...

Sağlıklı beslenme tavsiyeleri ile sık sık gündeme gelen İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, yine ezber bozan reçetesi ile gündemde. 'Yıllarca bizi korkuttular' diyen Canan Karatay, o besinlerin faydalarını saymakla bitiremedi. Yıllarca ağzımıza sürmedik ancak faydaları saymakla bitmiyor. Bu besinleri tüketenlerin beyni saat gibi çalışıyor. Her sabah mutlaka tüketin. İşte Canan Karatay'ın ezber bozan reçetesi...

CANAN KARATAY'DAN EZBER BOZAN REÇETE: 'YILLARCA BİZİ KORKUTTULAR' DİYEREK AÇIKLADI

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay ezber bozan reçetesi ile yine gündemde. Çocuklara mutlaka yağ yedirilmesi gerektiğinin altını çizen Karatay, "Çocuklar mutlaka yağ ve proteinle beslensin. Protein yağla yenildiği zaman vücuda çok daha iyi etki ediyor. Yıllarca bizi yağdan korkuttular. Yağ olmasa beyin çalışmaz, beynimiz çalışmasın diye bizi yağsız bıraktılar" dedi.

gfgfgf-2023-09-14t114739-952.jpg

BU BESİNLER BEYNİ SAAT GİBİ ÇALIŞTIRIYOR

Karatay, yaptığı açıklamada, çocukların mutlu olması için sağlıklı beslenmesi ve yaşaması gerektiğini söyledi. Sağlık için sadece beslenmenin değil, yaşamın da çok önemli olduğunu vurgulayan Karatay, "Bu tür ürünleri hakikaten vücutları kaldıramıyor. Çocuklarımızın maalesef büyük çoğunluğu hasta. Gençlerimizin büyük çoğunluğu hasta. Bu ülkede 20 yaşındaki çocukların tiroit kanseri olmasını artık düşünmemiz lazım. Bunun bir milli politika olması lazım. Japonya'da çok önemli bir uygulama var. Bu uygulama örneğini bütün dünya uygulamaya başladı. Güney Kore'de uyguluyor. Bunları lütfen inceleyelim. Çocuklarımıza okullarda eğitim verilecek. Eğitimle beraber örnek yiyecekler verilecek." ifadelerini kullandı.

gfgff-9.jpg

ÇOCUKLARINIZA HER GÜN MUTLAKA YEDİRİN

Karatay, Güney Kore'nin de Japon modelini uygulamaya başladığına işaret ederek, "Bizim de bu modeli uygulamamız lazım. Bu, okullarda başlar. Çocuklar mutlaka yağ ve proteinle beslensin. Protein yağla yenildiği zaman, vücuda çok daha iyi etki ediyor. Yağdan korkmayacağız. Yıllarca bizi yağdan korkuttular. Yağ olmasa beyin çalışmaz. Beynimiz çalışmasın diye bizi yağsız bıraktılar. Şekeri, unu yüklediler. Tahıl beyni çalıştırmaz. Çocuklar hazır ve paketlenmiş gıdaları yedikleri zaman, hiperaktif oluyorlar. Çocuklara yanlış besin verildiği zaman hücreleri, beyni çalışmıyor, hiperaktif oluyorlar. 12 yaşındaki çocuklara bugün antidepresan veriliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN