Canan Karatay'dan hayat kurtaran yöntem! Bu iki besini mutlaka tüketin: Ekmek yemek aklınıza dahi gelmeyecek

Canan Karatay'dan hayat kurtaran yöntem! Bu iki besini mutlaka tüketin: Ekmek yemek aklınıza dahi gelmeyecek

Ekmek tüketimine karşı olan ve insan sağlığına zararını her fırsatta dile getiren Canan Karatay, ekmek yemeyi sevenlere yeni tavsiyelerde bulundu. 2 besine dikkat çeken Canan Karatay, 'Ekmek yemek aklınıza dahi gelmeyecek' dedi. İşte, Canan Karatay'ın ekmek yerine tüketilmesini önerdiği o iki besin...

Prof. Dr. Canan Karatay, her fırsatta ekmek ve şeker tüketiminin ne kadar zararlı olduğunu anlatıyor. Katıldığı programlarda özellikle ekmeğin zararlarına dikkat çeken Karatay, beslenme düzeninin mutlaka sağlıklı hale getirilmesi gerektiğinin de altını çiziyor.

Canan Karatay'ın ekmeğe alternatif olarak önerdiği iki besin ise zeytin ve ceviz. Zeytin ve cevizin faydalarıyla ilgili birçok açıklaması bulunan Canan Hoca, iki besinin de sağlığa sınırsız fayda sağladığını söylüyor.

h-11-3.jpg

Vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminleri karşılayan bu iki besin, Karatay'a göre sınırsız olarak günün her saatinde tüketilebilecek besinler. Ayrıca diğer uzmanlar da zeytin ve ceviz tüketiminin sağlık için oldukça faydalı olduğunu belirtiyor.

CEVİZ VE ZEYTİN İKİLİSİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Omega3 ve E vitamini içeren ceviz bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirir. Uzmanlar, özellikle sonbahar döneminde taze ceviz tüketimini önermektedir.

h-11-2.jpg

Cevizde bulunan bağışıklığı güçlendiren etkiler zeytinde de bulunan E vitamini sayesinde mevcuttur. Aynı zamanda zeytindeki yağ oranı bağırsakların işlevini artırarak kabızlığı ortadan kaldırır.

İçeriğindeki lifler sayesinde uzun süre tok tutan ceviz, özellikle kilo vermek isteyenler için son derece sağlıklı bir atıştırmalıktır. Öyle ki ceviz kilo vermek isteyenlerin tatlı krizlerini engelleyebilir.

h-11-1.jpg

Zeytin de ceviz gibi tokluk hissi veren besinlerdendir. Diyet sürecinde olanlar, vücutlarının ihtiyaç duyduğu yağı günde 5 adet zeytin tüketerek karşılayabilirler.

ABD'de yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, ceviz kilo vermeye yardımcı olurken aynı zamanda kolesterol seviyesinin de dengelenmesini sağlıyor. Gün içinde tüketeceğiniz bir avuç ceviz, başka diyet programlarına kıyasla daha etkili sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN