Canan Karatay’dan tartışma yaratacak tavsiye! O sabunu cilt için önerdi: Bunu kullananların cildi cam gibi olacak…

Canan Karatay’dan tartışma yaratacak tavsiye! O sabunu cilt için önerdi: Bunu kullananların cildi cam gibi olacak…

Yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Canan Karatay bu kez de cilt sağlığı için bir açıklama yaptı. Her tavsiyesi tartışmalara konu olurken o ürünün cilt için çok faydalı olduğunu ve cildi tertemiz yaptığını açıkladı. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenmeye ilişkin verdiği tavsiyelerle gündeme gelmeye devam ediyor. Hangi besinlerin yararlı hangilerinin zararlı olduğunu sık sık hatırlatan uzman isim bazen tartışmalara da konu olabiliyor. Genellikle besin tüketimine ilişkin öneriler yapan ya da nelerden uzak durulması gerektiğini paylaşan Karatay, bu kez cilt sağlığını temel alarak neler kullanılabileceğinden söz etti. Özellikle de o ürünü tavsiye eden Karatay, hem yaraların iyileşmesi hem de cildin nemlenmesi için onu önerdi.

yeni-proje-20.jpg

YARALARI İYİLEŞTİRİKEN CİLDİ NEMLENDİRİYOR

Canan Karatay, cilt sağlığına ilişkin yaptığı bir açıklamasında cilde en iyi gelecek ürünün zeytinyağı sabununun olduğunu söyledi. Zeytinyağı sabununun ciltteki yaraları iyileştirmede oldukça etkili olduğunu ve cildi güzel bir şekilde nemlendirdiğini belirtti. Öte yandan zeytinyağlı sabunun içerisindeki doğal bileşenler sayesinde cildin doğal yağ dengesini koruduğunu ve daha doğru nemle dendiğini ifade etti.

yeni-proje-19.jpg

DOĞAL SABUNLARIN CİLDE FAYDASI

Cilt sağlığı için de genellikle doğal yöntemlere başvurulması gerekirken aslında çok dikkatli olmak gerekiyor. Özellikle de doğal sabunlar kimyasal içeriklere göre cilde daha iyi destek sağlar. Lakin sabun seçiminde de kişilerin oldukça dikkatli olması gerekir. Çünkü her sabun cilde beklenen etkiyi göstermez. Bunun yanı sıra bazı sabunlar cildin pH dengesini bozarak hem aşırı yağlanma yapar hem nemsizlik yapar hem de cildin bariyerini bozar. Lakin doğruysa bunu tercihi yapıldığında cilt serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı korunabilir. Tüm bunların yanı sıra sağlıklı bir cilde sahip olmak için ilk olarak bir uzmana görünmeniz ve kendi cildinize göre bir tedavi yöntemi uygulamanız daha doğru olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN