Çocuklarda görülen İmpetigo hastalığı nedir? Doğal yöntemlerle tedavisi yapılır mı?

Çocuklarda görülen İmpetigo hastalığı nedir? Doğal yöntemlerle tedavisi yapılır mı?

İmpetigo, çocuklarda sıklıkla görülen bulaşıcı bir cilt enfeksiyonudur. Genellikle yüz, burun, ağız çevresi, eller ve ayaklarda meydana gelir. Bu enfeksiyon, staphylococcus veya streptococcus bakterileri tarafından neden olunur ve özellikle cildin kesik, çizik veya yaralanmış alanlarında gelişir.

İmpetigo, kırmızımsı kabarcıklar, sıvı dolu kabarcıklar, yaralar ve sarımsı kabuklar şeklinde kendini gösterir. Bu enfeksiyon, diğer kişilerle temas yoluyla veya paylaşılan kişisel eşyalar yoluyla kolayca yayılabilir.

impetigo-dogal-yontem.jpg

ÇOCUKLARDAKİ İMPETİGO'YA DOĞAL ÇÖZÜMLER

Doğal yöntemlerle tedavi, küçük çocuklar için daha güvenli bir seçenektir. Ancak, tedaviye başlamadan önce bir doktorla konuşmak ve tedavi planını onaylatmak önemlidir. Bazı doğal tedavi seçenekleri şunları içerebilir:

BİNBİR DERDE DERMAN SARIMSAK

Sarımsak: Sarımsak, doğal antibiyotik özellikleri nedeniyle enfeksiyonla savaşmada yardımcı olabilir. Etkilenen bölgeye birkaç dilim sarımsak koyarak veya ezilmiş sarımsağı bir pamuklu bezle kaplayarak uygulayabilirsiniz.

sarimsak.jpg

Adaçayı: Adaçayı yaprakları, enfeksiyonla savaşmak için doğal antiseptik özelliklere sahiptir. Adaçayı yapraklarını kaynatıp, soğuduktan sonra etkilenen bölgeye uygulayabilirsiniz.

BAHAR AYININ GÜZELLİĞİ: PAPATYA

Papatya: Papatya, enfeksiyonu iyileştirmede yardımcı olan doğal anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Papatya çayı hazırlayarak, soğuttuktan sonra etkilenen bölgeye uygulayabilirsiniz.

papatya.jpg

Elma sirkesi: Elma sirkesi, doğal antiseptik özelliklere sahiptir ve enfeksiyonla savaşmada yardımcı olabilir. Eşit miktarda su ve elma sirkesi karışımı hazırlayıp, etkilenen bölgeye uygulayabilirsiniz.

elma.jpg

ENFEKSİYONDAN DOĞAL YÖNTEMLE ANIDAN KURTULUN

İmpetigo enfeksiyonu, doğru tedavi ile iyileştirilebilir. Doğal tedavi seçenekleri, geleneksel tedavi yöntemleriyle birlikte kullanılabilir. Ancak, herhangi bir tedavi yöntemi uygulamadan önce mutlaka bir doktorla görüşmek gerekir.

Not: Bu bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır ve herhangi bir tıbbi tavsiye yerine geçmez. Herhangi bir sağlık sorununuz olduğunda, bir doktora danışmanız önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN