Diş ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? İşte evde doğal çözümü

Diş ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? İşte evde doğal çözümü

Birçok farklı diş rahatsızlığı diş ağrısına neden olabilirken, en olası nedeni çürüklerdir. Ayrıca diş minesinin aşınmasından kaynaklanan sıcak-soğuk hassasiyeti de diş ağrısına neden olur. Diş ağrısına gideren doğal yöntemler arasında sarımsak, karanfil, tuzlu su, soğuk kompres gibi evde yapılan metotlar yer alıyor. İşte, evde diş ağrısına iyi gelen yöntemler...

Diş ağrısı, birçok insanın hayatında yaşadığı büyük bir problemdir. Dişlerinize gerekli olan bakımı yapmadığınız da zamanla ağrılar meydana gelebilir. Yaşanan bu ağrı, günlük rutinlerinizi yerine getirmenize engel olabilir. Diş ağrısı, kolay kolay geçen bir özelliğe sahip değildir. Ağrının şiddeti arttığında dayanılmaz bir hale gelir.

DİŞ AĞRISINI KESMEK İÇİN NE YAPMALIYIZ?

Bazı insanlar diş ağrısı için doktora giderken bazıları da evde kendi kendine çözüm bulmaya çalışırlar. Diş ağrısına iyi gelen bazı çözümler bulunmaktadır. Evde uygulayacağınız basit yöntemlerle ağrılarınızı geçirebilirsiniz. Ancak her ihtimale karşı doktora gidip, daha sağlıklı bir çözüm sağlamalısınız.

Sarımsak Uygulaması

Sarımsak uygulaması, diş ağrısına iyi gelen yöntemlerin başında yer almaktadır. Sarımsak, çok eski zamanlardan beri tıpta da kullanılan bir besindir. Anti bakteriyel bir özelliğe sahip olan sarımsak, ağrıyan dişinize de oldukça iyi gelir. Ağrıyan dişte iltihaplanma oluşmasına engel olur. Sarımsağı ezip ardından da birazcık tuz ile macun kıvamına getirmelisiniz. Bu karışımı ağrıyan dişinize uyguladığınız zaman ağrınız kesilir. Ancak sarımsak yakıcı bir etkiye sahip olduğundan ağzınız yanabilir. Bu uygulamayı yaparken dikkatli olmanız gerekir.

Soğuk Kompres Uygulaması

Ağrıyan dişinizin olduğu bölgeye soğuk bir kompres uygulaması yapabilirsiniz. Bu uygulama sayesinde diş ağrınız azalabilir. Bir bezi buzlu suya batırabilir ya da buz torbası kullanabilirsiniz. Yanağınızın üzerinden ağrıyan dişinize buz kompresi uygulayabilirsiniz. Buz, aynı zamanda meydana gelen şişliğinde inmesine etki eder. Ancak buzu doğrudan dişinizin üzerine kesinlikle koymayın. Bu ciddi bir ağrı hissine neden olabilir.

Karanfil İle Diş Ağrısını Dindirme

Diş ağrısına iyi gelen bir diğer yöntem ise karanfille yapılmaktadır. Karanfili, diş ağrısına karşı farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Antibakteriyel bir özellikte olan karanfil, dişin iltihaplanmasını da önler. Ağrımakta olan dişinize 2 adet karanfil koyup, yaklaşık yarım saat kadar beklemeniz ağrınızın kesilmesini sağlar. Bunun yanında evinizde karanfil yağı bulunuyorsa, pamuk yardımı ile dişinize bu yağı sürebilirsiniz. Bu işlemi yaparken dişinizi biraz ovmanız gerekir.

Dişinizi Fırçalayın

Dişiniz ağrıyor bile olsa fırçalamayı kesinlikle ihmal etmemeniz gerekir. Nazik bir şekilde ağrıyan dişinizi fırçalamanız, iltihaplanma oluşmasına engel olabilir. Aynı zamanda ağrınızın azalmasına etki edebilir. Fırçalama işlemi yaparken sert olmamanız ve ağrıyan dişinize zarar vermemeniz gerekir. Diş aralarına sıkışan yemek artıkları, ağrı yaşamanıza neden olabilir. Eğer dikkatli bir şekilde dişlerinizi fırçalarsanız, ağrıya neden olan durumdan kurtulabilirsiniz. Bazı insanlar, diş etleri kanayıncaya kadar fırçalama işlemi yaparlar. Bu son derece yanlış bir harekettir. Eğer diş etinizde kanama meydana geliyorsa mutlaka diş hekimine gitmelisiniz.

DİŞ AĞRISINA İYİ GELEN DOĞAL ÇÖZÜMLER

Dişiniz ağrıyorsa ve dişçiye gitmek istemiyorsanız şu yöntemlerden birini uygulayarak ağrınızı dindirebilirsiniz:

* Tuzlu suyla gargara yapabilirsiniz.

* Gece ağrınız olduğunda yastığınızı dik tutmalısınız.

* Sirkeli suyla gargara yapılabilir.

* Dişin üzerine karbonat koyup bekletebilirsiniz.

* Ağrıyan dişi kullanarak soğan çiğneyebilirsiniz.

* Siyah zeytinin çekirdeğini çıkararak dişin üzerine koyabilirsiniz.

* Bir miktar suyun içerisine karabiber koyup, o suyla gargara yapın.

* Diş ipi yardımı ile dişlerinizin arasını temizleyin.

* Kolonya ve aspirin gibi şeyleri kesinlikle ağrıyan dişinizin üzerine koymayınız.

Bu yöntemlerden istediğinizi evde deneyebilirsiniz. Ancak yapacağınız yöntemler, diş ağrınızın sağlıklı bir şekilde kesilmesini sağlamaz. Bu nedenle diş hekimine gitmeyi ihmal etmemeniz gerekir. Bu tür ağrı problemi ile karşı karşıya kalmamak için, dişlerinize gereken bakımı düzenli olarak yapmalısınız. Özellikle de dişlerinizi fırçalamayı ihmal etmemelisiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN