Doğadan Gelen Mucize Karabaş Otu Sigara Bıraktırıyor

Doğadan Gelen Mucize Karabaş Otu Sigara Bıraktırıyor

Sigarayı bırakmak isteyenlere güzel bir haberimiz var. Doğadan gelen şifa kaynağı olan karabaş otu sigarayı hem bıraktırıyor hem de sigaranın vücudunuza verdiği zararları tamir ediyor. İşte karabaş otunun detayları...

Sigara insan sağlığına çok fazla zarar veren, kötü bir alışkanlık. Hem de son zamanlarda gelen zamlardan nasibini alan sigara fiyatlarını da düşünecek olursak sigara hem sağlığınıza hem de cebinize düşman. Siz de sigarayı bırakmaya karar verdiniz ve bu süreci bitkisel doğal bitkilerle geçirmek istiyorsanız, karabaş otu tam da bu esnada aradığınız bitki!

KARABAŞ OTU NEDİR?

Eski tarihlerden beri geleneksel tıpta ilaç olarak kullanılan karabaş otu; lavanta ailesine ait bir bitki türüdür. Karabaş otu, Akdeniz ülkelerinde kendiliğinden yetişen ve çok yıllık bir süs bitkisidir. Mayıs ayının sonlarına doğru çiçek vermeye başlayan bu bitki çiçekleri haziran ayı bitmeden toplanmaya başlanır. Toplanan çiçekler, gölgede kurutulur. Tamamen kurumuş karabaş bitkisi havayla teması minimum seviyede olacak cam kavanozlarda, saklama kaplarında ya da poşetlerde uzun süre saklanabilir. Kalp damar sağlığını destekleyici etkileri de olan karabaş otu, yabani bir tür lavantadır. Doğada kendiliğinden yetişir.

karabas-otu-1080x675.webp

KARABAŞ OTUNUN BAŞKA FAYDALARI NELERDİR?

  • Zihinsel yorgunluğu ve akıl karışıklığını giderir

  • Balgam söktürücüdür

  • Bağışıklığı güçlendiriyor

  • Sinüzit, öksürük, kronik nezle ve ateşli soğuk algınlığı tedavisinde yararlanılır

  • Ciğerleri temizler. Sigaranın verdiği zararları bir nebze olsun azaltır

  • Kan kanseri ve başta pek çok kanser türünün gelişmesini engeller

  • Sakinleştirici etkileri bulunuyor

  • İdrar yolu enfeksiyonu ve vajinal enfeksiyonların tedavisine yardımcı olur

  • Damar tıkanıklığını önler

  • Mideyi ve bağırsakları rahatlatıyor

  • Sigaradan tiksindirici etki sağlayan karabaş otu, sigaraya olan isteği de azaltıyor

basliksiz-20.jpg

KARABAŞ OTU NASIL TÜKETİLİR?

Karabaş otu çayı günde 1-2 bardak olarak tüketilebilir. İçerisine limon ilave edilebilir. Şekersiz olarak tüketilmesi önerilir. Sigarayı bırakma sürecinde, ani sigara içme isteği geldiğinde 1 çay bardağı kadar karabaş otu çayı içilerek istek bastırılabilir.

Malzemeler:

-7 tane başak halinde karabaş otu

-1 bardak su

NASIL HAZIRLANIR?

1 bardak suyu kaynatın ve içine 7 adet karabaş otunu atın. Bu şekilde 6-7 dakika kaynattıktan sonra ılımasını beklediğiniz karışımı süzün ve canınız ne zaman sigara isterse bu karışımdan bir yudum için. Sabah hazırladığınız karabaş otu çayını, gün içinde sigara içme isteği duyduğunuz zamanlarda yudum yudum gün boyunca tüketebilirsiniz. Alacağınız bu küçük yudumlar, sigara içme isteğinizin azalmasına yardımcı olacaktır. Bu çayı günlük olarak, taze şekilde hazırlamak gerekir. Ilık ve soğuk olarak da tüketebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN