Koronavirüs sonrasında yeni bir kabus daha hortladı! Üstelik yine o ülkeden... Çocuklar arasında yaygın görülüyor

Koronavirüs sonrasında yeni bir kabus daha hortladı! Üstelik yine o ülkeden... Çocuklar arasında yaygın görülüyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), özellikle çocuklar arasında yaygın olarak görülen o hastalıkta artış olduğunu gözlemleyerek harekete geçti. Bahsi geçen hastalığın yine o ülkede patlak verdiği öğrenildi. Hastalığa ilişkin olarak resmi bilgi talebinde bulunuldu. İşte konuya ilişkin detaylar…

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan bir yazılı açıklamada, Çin Ulusal Komisyonu yetkililerinin 13 Kasım tarihinde düzenledikleri bir basın toplantısında ülkedeki solunum yolu hastalıkları vakalarında artış olduğunu aktardıkları hatırlatıldı. Yapılan açıklamada, Çinli yetkililerin söz konusu bu artışı Koronavirüs kısıtlamaların kaldırılmasına yoruldukları bunun yanı sıra grip, mikoplazma zatürresi, solunum sinsityal virüsü (RSV) ve SARS-CoV-2 gibi bilinen patojenlerin dolaşımına dayandırdığı belirtildi.

y.jpg

ZATTÜRE SALGINI ARTIŞ GÖSTERDİ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), şu açıklamayı yaptı:

"Bunların daha önce Çinli yetkililer tarafından bildirilen solunum yolu enfeksiyonlarındaki genel artışla mı, yoksa farklı sebepler mi ilişkili olduğu açık değil. 22 Kasım'da DSÖ, Küresel Grip Gözetim ve Müdahale Sistemi aracılığıyla Çin'de çocuklar arasında rapor edilen bu hastalıklara ilişkin laboratuvar sonuçlarının yanı sıra ek epidemiyolojik ve klinik bilgiler talep etti. Ayrıca influenza, SARS-CoV-2, RSV ve mikoplazma zatürresi dahil bilinen patojenlerin dolaşımındaki son trendler ve sağlık sistemleri üzerindeki mevcut yük hakkında daha fazla bilgi talep ettik."

yeni-proje-001.jpg

Çin'in kuzeyinde geçtiğimiz 3 yılın aynı dönemine oranla grip ve benzeri hastalıklarda artışlar olduğu bildirilirken, konuyla alakalı klinik tedavi uzmanları ve bilim adamlarıyla iletişim halinde olunduğu açıklandı.

yeni-proje-1-001.jpg

EK BİLGİ TALEP EDİLDİ

Konuyla alakalı yapılan açıklamada "Çin, grip, grip benzeri hastalıklar, RSV ve SARS-CoV-2'deki eğilimler hakkında bilgi toplamanın yanı sıra DSÖ'nün Küresel Grip Gözetim ve Müdahale Sistemi gibi platformlara rapor vermek için sistemlere sahip. Çin'den bu konuyla ilgili ek bilgi talep ederken, ülkedeki insanları solunum yolu hastalığı riskini azaltmak için aşıyı da içeren önlemleri uygulamasını, hasta insanlardan uzak durmalarını, hastaların evde kalmasını, gerektiğinde test yaptırmalarını ve tıbbi bakım almalarını, uygun şekilde maske takmalarını ve düzenli el yıkamalarını tavsiye ediyoruz” denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN