DSÖ'den Kovid-19 açıklaması: Dünya genelinde yayılmaya devam ediyor

DSÖ'den Kovid-19 açıklaması: Dünya genelinde yayılmaya devam ediyor

Grip ve Kovid-19 vakaları birçok ülkede rekor seviyelere ulaştı. DSÖ pandemi hazırlığı uzmanlarından D. Maria Van Kerkhove, Kovid-19'un küresel olarak hala önemli risk oluşturduğunu belirterek dünyanın her yerinde Kovid-19 patojeninin yayılmaya devam ettiğini ifade etti.

Koronavirüs salgını döneminin vazgeçilmezlerinden olan maskeler giderek yükselen Kovid ve grip vakaları nedeniyle tekrar zorunlu hale geliyor. DSÖ'nün pandemi hazırlığı uzmanlarından D. Maria Van Kerkhove, sosyal medya hesabından Kovid-19'un toplumda ortaya çıkardığı riskin küresel olarak yüksek olduğunu belirtti.

Van Kerkhove, vaka bazlı raporlamanın güvenilir belirteç olmadığını, dünyanın her yerinde Kovid-19 patojeninin yayılmaya devam ettiğini aktardı.

Hastalığın sirkülasyon seviyesinin bildirilenden 19 kat daha yüksek olduğunu ifade eden Van Kerkhove, aylık 10 bin kişinin Covid-19'dan öldüğünü gösteren verilerin sadece 50 ülkeden alındığının altını çizdi.

Van Kerkhove ayrıca, aralıkta bir önceki aya göre Kovid-19 nedeniyle hastaneye yatışlarda yüzde 42, yoğun bakıma kaldırılan hasta sayısında yüzde 62'lik artış olduğu bilgisini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN