Dünyada en uzun yaşayan insanlar bu 8 gıdayı tüketiyormuş! Bilim insanları açıkladı, ömre ömür katıyor

Dünyada en uzun yaşayan insanlar bu 8 gıdayı tüketiyormuş! Bilim insanları açıkladı, ömre ömür katıyor

Dünyada en uzun yaşayan insanların nasıl beslendiği ortaya çıktı. Bu besinler onların olmazsa olmazı! O bölgelerde en çok bu gıdalar tüketiyor. Bilim insanları, yaşlandırmayı geciktiren ve ömrü uzatan bu besinleri öneriyor. En uzun yaşayan insanlar bu 8 gıdayı tüketiyormuş...

Dünya genelinde "Mavi Bölgeler" olarak adlandırılan bölgelerde yaşayan insanların beslenme alışkanlıkları, uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmenin sırlarını barındırıyor. İtalya'nın Sardunya, Japonya'nın Okinawa, Yunanistan'ın Ikaria, Kosta Rika'nın Nicoya ve ABD'nin California eyaletindeki Loma Linda gibi bölgelerde yaşayan toplulukların beslenme tercihleri, sağlıklı yaşam biçimlerinin önemli bir parçası olarak öne çıkıyor.

Loma Linda, Kaliforniya'da yaşayan insanlar haftada bir gün sessiz düşünce ritüelleriyle bilinirler ve bu ritüellerin ardından genellikle vegan seçeneklerden oluşan sağlıklı yiyeceklerle güne başlarlar.

MAVİ BÖLGELER’DE SIK SIK TÜKETİLEN GIDALAR

Şekersiz beslenme planı; Faydaları ve tercih edilebilecek besinler - Ayşe Tolga İyi Yaşam

  • Avokado
  • Baklagiller (Mercimek, nohut, fasulye vb.)
  • Siyah fasulye
  • Sarımsak
  • Beyaz patates
  • Mor tatlı patates
  • Zeytinyağı
  • Somon ve diğer yağlı balıklar
  • Ekşi mayalı ekmek
  • Likopen açısından zengin domatesler

BÖLGE BÖLGE YOĞUN TÜKETİLEN GIDALAR

Genel Beslenme – Nizip 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi

Avokado, Loma Linda sakinleri arasında popüler bir besin. Potasyum açısından zengin olmasıyla bilinen avokado, kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir ve kilo yönetimine destek sağlayabilir.

Baklagiller, Mavi Bölge sakinlerinin diyetlerinin olmazsa olmazı. Lif bakımından zengin olan baklagiller, hastalıklarla savaşmada önemli bir rol oynar.

Nicoya, Kosta Rika'da siyah fasulye, pirinç ve mısır ekmeği gibi gıdaların günlük olarak tüketilmesiyle bilinir. Siyah fasulye, yüksek lif ve antioksidan içeriğiyle dikkat çeker.

Okinawa, Japonya'da sarımsak düzenli olarak tüketilir ve yaşla ilişkili bazı hastalıkların riskini azaltabilir.

Ikaria, Yunanistan'da beyaz patates ve zeytinyağı temel besin kaynakları arasındadır. Zeytinyağı, kan basıncını düşürme ve kanser riskini azaltma gibi faydalara sahiptir.

Sardunya'da ekşi mayalı ekmek ve likopen açısından zengin domatesler sıkça tüketilir. Likopen, anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve kan basıncını düşürebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN