Eczacılar borçlarını çektikleri yeni kredilerle kapatıyor

Eczacılar borçlarını çektikleri yeni kredilerle kapatıyor

Türkiye'de ekonomik anlamda sorunlar yaşadıklarını aktaran eczacılar, sorunlarının çözümü için çare aramaya başladı. Eczacılar depolara olan borçlarını ödemek için kredi çekerken, kredileri ödemek için de başka bir kredi çekmek zorunda kaldıklarını belirtiyor. Sorunlarına çözüm bulmak isteyen eczacılar Ankara'da miting düzenleyecek.

Türkiye'de eczacıların yaşadıkları sorunlara değinen, Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, “Eczacıların ekonomik sorunları var. Eczacılar, depolara olan borçları ödemek için kredi çekiyorlar, kredileri kapatmak için başka bir kredi alıyorlar. Burada çok ciddi sıkıntılar var” dedi. Üney, kamuda çalışan eczacıların beklentilerini karşılamayan Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği’ne ilişkin Ekim’de Ankara’da miting yapacak.

'ECZACILARIN EKONOMİK SORUNU VAR'

Sahada eczacıların çok ciddi sıkıntılar yaşadıklarını, en başta ekonomik sıkıntılarla boğuştuklarını aktaran Üney, "Çünkü ilaç fiyat kararnamesi var, 13 yıl önce düzenlenmiş ve daha sonra yapılan küçük düzenleme sahadaki sorunlara bir çözüm oluşturmamış. Bu anlamda biz eczacılar, bunlarla ilgili düzenlemeler yapılmasını istiyoruz. Eczacıların ekonomik sorunları var. Eczacılar, depolara olan borçları ödemek için kredi çekiyorlar, kredileri kapatmak için başka bir kredi alıyorlar" dedi.

Yaşanan duruma 'dur' demek için Ankara'da miting yapacaklarını belirten Üney, konuşmasına şu şekilde devam ett:

"Biz de yaşanan tüm bu sıkıntılara, eczacıların ekonomik sıkıntılarına, eczacıların itibarsızlaştırılmasına, kamudaki meslektaşlarımızın yaşadığı sorunlara, kontrolsüzce açılan eczacılık fakültelerine, genç meslektaşlarımız okullarından mezun olduktan sonra onlara yapılmayan düzenlemelere ve eczacılara verilmeyen meslek hakkına ‘dur’ demek istiyoruz. Dolayısıyla 16 Ekim’de tüm Türkiye’deki eczacılar, eczane çalışanlarımız, fakültelerde okuyan genç meslektaşlarımız ve ailelerimiz ile birlikte Ankara’da miting meydanında olacağız"

'HEKİMLERLE ANILAN ECZACILARA HERHANGİ BİR DÜZENLEME YAPILMADI'

Bakanlığın ek ödemesine de değinen Üney, hekimlerle anılan eczacılar için bakanlığın her hangi bir düzenleme yapmamasına tepki gösterdi. Üney," Hekim ve diş hekimlerinde 2,66 puan yapılan düzenlemede, maalesef eczacılara hiç yapmamış gibi 0,5 puanlık düzenleme yapıldı. Aynı zamanda hem taban hem tavan ödemeleri ve ödemelerin yapıldığı havuzla ilgili de düzenlemelerin yapılması lazım. Kamuda fedakârca çalışan meslektaşlarımız, eksi ikinci katta, morgun yanında, hiçbir ses çıkarmadan büyük bir güçle, büyük bir enerji ile, büyük bir fedakârlık ile çalışan kamudaki meslektaşlarımıza da düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Biz, mesleğimizi tüm paydaşlığı ile beraber, bir olarak görüyoruz ve hepimiz birlikte yüksek sesle yaşanan bu haksızlıklara dur diyeceğiz.” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN