Ekmek yerine bunu yiyin! Canan Karatay önerdi: Gece-Gündüz demeden yiyebilirsiniz

Ekmek yerine bunu yiyin! Canan Karatay önerdi: Gece-Gündüz demeden yiyebilirsiniz

Sağlık konusunda engin bilgileriyle tüm Türkiye'yi aydınlatan Canan Karatay, gizli tarifini paylaştı. Sağlıklı beslenme ve diyet konusunda yaptığı açıklamalar ile sık sık gündeme gelen uzman isim bu kez ekmek yiyenlere seslendi. Ekmek yerine yeni bir alternatif sunan Karatay, iştahlı iştahlı anlattı. İşte tüm detaylar...

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, ezber bozan açıklamalar yapmaya devam ediyor. Sürekli olarak sağlıklı beslenme ve diyet konusunda açıklamalar yapan uzman isim, ekmek tüketenleri hedef aldı. Ekmek yerine bunu yiyin diyerek, yeni alternatifler sundu.

EKMEK YERİNE BUNU TÜKETİN

Sağlıklı beslenme ve diyet konusunda çarpıcı açıklamalar yapan Canan Karatay, ekmek yerine bunu yiyin diyerek önerisini yaptı. Türkiye'de yeri dolduramaz isimlerden birisi olan Prof. Dr. Canan Karatay, zeytin ya da ceviz yiyin diye önerdi. Favori besinleri olduğunu açıklayan Karatay, vücudunun ihtiyacı olan vitaminleri bu besin sayesinde karşıladığını açıkladı. Uzman isimden gelen açıklamalara göre gece - gündüz, bu iki besini tüketebilirsiniz.

Çok sık ekmek yiyen biriyseniz, ceviz bu ihtiyacınızı karşılayacaktır. İçerisinde bulundurduğu omega 3 ve E vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirecek etkiler oluşturur. Mevsim geçişlerinde sık sık yaşanan kabızlığa karşı ise uzmanlar, ceviz tüketimini önerdi. Ceviz tüketimi ile birlikte kabızlık problemi ortadan kalkıyor.

4786411.jpg

ZEYTİNİN FAYDALARI

Cevizde olduğu gibi zeytinin de birçok faydası olduğunu belirten Karatay, özellikle diyette olanlara seslendi. İnsanların diyet sürecinde ihtiyacı olan yağ miktarını zeytin üzerinden karşılayabilir. Zeytin tüketimini sürekli olarak yapabileceğinizi söyleyen Karatay, ara öğünleri işaret ederek, zeytin tüketmeyi unutmayın çağrısında bulundu.

Günde en az 5 adet zeytin tüketmeniz sağlığınız açısından etkili olacaktır. Zeytinin içerisinde bulunan mineraller sebebiyle, cilt kusurları ve mide rahatsızlıkları için birebir seçenekler arasında yer alır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN