Elim kolum kalkmıyor hiç diyorsanız dikkat! Vücudunuz işaret yolluyor olabilir: Bu vitamin eksikliği halsizliğe neden oluyor

Elim kolum kalkmıyor hiç diyorsanız dikkat! Vücudunuz işaret yolluyor olabilir: Bu vitamin eksikliği halsizliğe neden oluyor

D vitamini vücudumuzda bir çok sistemin doğru çalışması için önemli bir yere sahiptir. Kemikler başta olmak üzere kaslar, sinirlerin sağlıklı olması için yeterli miktarda D Vitamini almak gerekir. Vücudumuz D Vitamini eksikliğinde bazı belirtiler verir. İşte, D vitamini eksikliğinin başlıca belirtileri…

D vitamini vücudumuzun en önemli temel taşlarından biridir. Yeteri miktarda güneşe çıkmama, yetersiz beslenme ve bazı hastalıklardan kaynaklı olarak D Vitamini vücudumuzda eksilebilir. Böyle durumlarda başta saç dökülmesi olmak üzere kas ağrısı gibi semptomlar görülür.

HEMEN HASTALANIYORSANIZ DİKKAT!

Eğer kolayca hastalanıyorsanız bunun en önemli sebeplerinden biri D vitamini eksikliği olabilir. Çünkü D Vitamini bağışıklık sistemi üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir.

fgdfh.jpg

SAÇ DÖKÜLMESİ SİNYAL OLABİLİR

D vitamini eksikliğinde saçlar sağlığını kaybeder. Dökülme aşırı derecede artabilir. Ve saçlar normalden çok daha yavaş olur. 2019 yılında Birleşik Devletler Ulusal Tıp Kütüphanesi’nde yayımlanan makaleye göre, saç dökülmesine neden olan saçkıran adlı hastalığa sahip kişilerde D vitamini düzeylerinin daha düşük olduğu belirlenmiştir.

KAS VE KEMİK ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Güçlü kemiklerin yolu dolu bir D vitamini deposundan geçer. İskelet sistemimizin yavaşlaması ve ağrımasının en önemli sebeplerinden biri de D Vitamini eksikliği olabilir. D vitamini, yeterli miktarda vücutta bulunmadığında kemik yumuşaması ve kemik erimesi gibi hastalıklara da yakalanma riskinizi artırır.

afam.jpg

Düşük D vitamini, vücudun kas yapısını da derinden etkiler. Kaslarda elastikiyet kaybı, halsizlik ve ağrı gibi semptomlar yaşama olasılığınızı yükseltebilir.

SÜREKLİ YORGUNLUĞUNUZUN SEBEBİ BU OLABİLİR

Vücutta bulunan Düşük D vitamini seviyesi, yorgunluk ve halsizliğe sebep oluyor. 2014 yılında Birleşik Devletler Ulusal Tıp Kütüphanesi’nde yayımlanmış bir araştırmaya göre yorgunluk yaşayan hastaların, D vitamini takviyesi almalarıyla beraber genel enerjilerinde iyileşme görülmüştür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN