Enerjiyi süpürge makinası gibi çeken 7 şey! Hayatınızdan derhal çıkarın

Enerjiyi süpürge makinası gibi çeken 7 şey! Hayatınızdan derhal çıkarın

Gün içinde kendinizi yorgun ve halsiz hissediyorsanız, enerjiniz bitmiş tükenmiş bir hal aldıysa nedeni bunlar… Resmen enerjiyi süpürge makinesi gibi çekiyor. Bu 7 alışkanlığı hayatınızdan derhal çıkarın ve enerjinizin yükselmesini izleyin.

Günlük hayatımızda düzenli olarak yaptığımız bazı alışkanlıklar enerjimizi resmen sömürüyor. Dolayısıyla bu alışkanlıkları bırakmadıkça kendinizi yorgun, halsiz hissetmeye devam edeceksiniz. Eğer hayatınız düzene girsin istiyorsanız, mutlu, huzurlu ve enerji dolu bir hayat için bu 7 alışkanlıktan derhal vazgeçmeniz gerekiyor. Aksi takdirde yaptıklarınızdan zevk almamaya devam edersiniz…

ENERJİNİZİ SÖMÜREN 7 ALIŞKANLIK

TOKSİK İLİŞKİLER

toksik.jpg

Özellikle de son zamanlarda sık sık karşılaştığımız toksik ilişkiler hayatımızı ciddi derecede etkiliyor. Aşk, arkadaşlık, iş ilişkilerinde yaşanan sıkıntılı iletişim ya da iletişimsizlik toksikliğe yol açar. Bu durumda da kişilerin gün içinde yaptığı her şey zehir olabilir. Toksik ilişkiler zamanlar sizi ele geçirir ve bunun farkında bile olmayabilirsiniz.

HÜZÜNLÜ MÜZİKLER

duygusal-muzik.jpg

Hüzünlü müzik dinlemek çoğu kişinin belki de vazgeçilmezidir. Sık sık hüzünlü müzikler dinlemek ise karışık duyguların, özlemin, geçmişin kapılarını açabilir. Bu da ruh halinizi aşağı çekebilir. Özellikle de geçmişte yaşanılan hüzünlü anıların gün yüzüne çıkması motivasyonunuzu oldukça kötü yönde etkiler. Dolayısıyla sürekli hüzünlü müzik dinlemek enerjinizi de sömürebilir.

DAĞINIKLIK

daginiklik.jpg

Ruhunuzun dağınıklığı yaşam alanınıza da etki eder. Dağınıklık sadece fiziksel bir durum değildir. İçinizdeki karmaşıklık dışınıza vurduğunda bunu dağınık masa, dağınık yatak, dağınık dolap şeklinde yansır. Bu durum ise git gide sizi ele geçirir ve normalde dakikalar içinde halledebileceğiniz işleri, toparlayabileceğiniz odanızı, evinizi belki saatlerce belki de günlerce toparlayamayabilirsiniz. İçiniz her ne kadar karmaşık olsa da dışınızı dağıtmamak için elinizden geleni yapmakta fayda var.

SÜREKLİ PLAN YAPMAK

uyku.jpg

Normal şartlarda düzenli yaşamak ve planlı olmak aslında başarıyı ve üretkenliği getirir. Ama hayatın her alanında her sürekli plan yapmak ve bunu yapmaya çalışmak gerçek hayattan kaçma anlamına gelebilir. Her anınızı bir şey yapmakla geçirmeye çalışmak etrafınızda olanları kaçırmanıza yol açabilir. Dolayısıyla bazen plan yapmayı bırakıp spontane davranmak enerjiniz için daha olumlu olacaktır.

GECELERİ AYDINLIK ORTAMDA UYUMAK

plan.jpg

Gün içindeki yorgunluğu atmak için en önemli unsur gece uykusudur. Geceleri sağlıklı uyumak hem ruha hem de bedene iyi gelir. Ama geceleri aşırı ışıkta uyumak dinlenmenize engel olur. Uykuya dalmanızı da geciktirecek bir etken olan aydınlık ortam zihninizi yorar.

DUYGUSAL İÇERİKLER İZLEMEK

duygusal-film.jpg

Diziler, filmler ya da herhangi bir duygusal içerik gün geçtikçe hayatınıza yön vermeye başlayabilir. İzlediğiniz duygusal dizi ya da filmlere kapılıp gitme ihtimaliniz çok yüksektir. Bu durum ise enerjinizin düşmesine, kendinizi mutsuz hissetmenize neden olabilir. Özellikle de duygusal hissettiğiniz anlarda kendinizi daha duygusal olan şeylere odaklamak çok daha ciddi etkilenmenize yol açar.

BİLGİSAYARDA FAZLA SEKME AÇMAK

sekme.jpg

Özellikle de son zamanlarda neredeyse tüm insanların vazgeçilmez aracı olan bilgisayar da enerjiyi tüketen unsurlardan biridir. Özellikle de ekranda fazla sekme açmak dikkatinizi dağıtabilir. Öte yandan fazla sekme açmak “çok fazla iş yapıyorum” psikolojisine sürükleyeceği için verimli çalışmanızı engeller ve aslında çok yorgun olmamanıza rağmen kendinizi olduğundan yorgun hissedebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN