Evden Çalışırken Formda Kalmanıza Yardımcı Olabilecek 6 Altın Formül

Evden Çalışırken Formda Kalmanıza Yardımcı Olabilecek 6 Altın Formül

Pandemi ile birlikte çoğu şirket uzaktan çalışma yöntemine başvurdu. Böylece birçok kişi işe gitmeden evinden çalışmaya başladı. Peki evden çalışırken nasıl formda kalabiliriz ve nelere dikkat etmeliyiz? İşte evden çalışanlar için altın değerinde formüller...

Evden çalışma, hem çalışan hem de işveren için sağladığı birçok avantajın bir sonucu olarak daha yaygın hale geliyor, ancak uzaktan çalışmanın birkaç olası dezavantajı da var. Çoğu uzaktan çalışma, bilgisayarda veya telefonda otururken yapılır. Çalışanlar, özellikle onları ayağa kalkmaya ve hareket etmeye teşvik edecek toplantılar veya iş arkadaşları yoksa, kendilerini uzun süre tek bir yerde sıkışıp kalmış bulabilirler. Bütün bunlar sağlıksız bir yaşam tarzına katkıda bulunabilir. Bu nedenle, işinizi yaparken aktif kalmanıza yardımcı olmak için bu ipuçlarını takip edebilirsiniz.

basliksiz-10.jpg

EVDEN ÇALIŞIRKEN FORMDA KALMANIZA YARDIMCI OLABİLECEK 6 ALTIN FORMÜL

1. GÜNE ESNEME İLE BAŞLAYIN

Evdeki ofis koltuğunuzda dinlenmeden ve iki saatlik bir toplantı yapmadan önce eklemlerinizi ve kaslarınızı hareket ettirmek için gerilin. Esneme ayrıca uzun süre oturmaktan kaynaklanabilecek eklem ve kas ağrılarını azaltmaya yardımcı olur.

windows-zq-3nftnooc-unsplash-1200x4000.webp

2. EGZERSİZ EKİPMANINI YAKINDA TUTUN

Yürüyüşleri veya merdivenleri tırmanmayı planlamanın yanı sıra, el ağırlıklarını, direnç bantlarını, egzersiz minderlerini, itme çubuklarını ve sandalyeleri görünür ve hatta muhtemelen "yolunuzda" tutmak iyi bir fikirdir. Dizüstü bilgisayarınızdan ara verdiğinizde, ağırlıkları kaldırabilir, birkaç tekrar yapabilir, şınav ve bacak egzersizleri yapabilir, direnç bantlarını kullanabilir ve her seferinde birkaç dakika güç kazanabilirsiniz.

364326-1925125322.jpg

3. BİR RUTİN GELİŞTİRİN

Alışkanlıklar ve ritüeller, sizi yolda tutabilecek veya düşmenize neden olabilecek son derece güçlü davranış kalıplarıdır. Evden çalışırken, kişinin kendisi için düzenli alışkanlıklar oluşturması çok önemlidir. Düzenli bir uyanma saati belirleyin ve çalışmalarınızı ve molalarınızı planlayın. Elinizde egzersiz ekipmanı veya ağırlıklar bulundurun veya sadece şınav yapın, yürüyün veya ayakta bir masa kullanın. Size egzersiz yapmanızı hatırlatması için fitness uygulamalarını kullanın.

shutterstock-1689579709-132.jpeg

4. SIK KALKIN:

Dışarıda yemek yemek ya da evde bir şeyler yapmak daha sağlıklı kabul edilir çünkü daha fazla kalkmanıza ve hareket etmenize neden olur. Evde konferans görüşmeleriniz için video kullanmak da iyi bir fikirdir.

freelance-serbest-calisan.jpg

5. SADECE YÜRÜMEYE DEVAM EDİN:

Açık hava ve mobil liderlik inzivaları giderek daha popüler hale geliyor. Hareket etmek sadece harika hissettirmekle kalmaz, aynı zamanda konsantrasyona yardımcı olan ve bizi sakinleştiren lenf düğümlerini çalıştıran kan akışını da artırır. Görüntülü olmayan bir konferans görüşmesi yaparken dışarıda yürümeyi deneyin.

evden-calisan-is-kadini.jpg

6. DAHA FAZLA ODAKLANMAK İÇİN ARA VERİN:

25 veya 55 dakika için bir zamanlayıcı ayarlayın. Tek bir ana hedefe konsantre olun. Alarmınız çaldığında kalkın ve tamamen farklı bir şey yapın. Bir gezintiye çıkın, bir arkadaşınızla konuşun ya da harika bir şey düşünün. Beyniniz ve vücudunuz yeniden şarj olur ve aşağıdaki göreve odaklanma yeteneğiniz önemli ölçüde iyileşir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN