Evinizden eksik etmeyin! Ne vitamin eksikliği kalıyor ne de grip uğruyor! Gece tüketen turp gibi kalkıyor

Evinizden eksik etmeyin! Ne vitamin eksikliği kalıyor ne de grip uğruyor! Gece tüketen turp gibi kalkıyor

Vücudun gereksinim duyduğu vitamin ve mineralleri karşılayabileceğiniz bu besin vücuda girdiği anda etki ediyor. Ne demir ne de kalsiyum eksikliği derdiniz kalıyor. Kış aylarında da tüm hastalıkların koruyucusu olarak görülüyor. İşte tüm detaylar…

Kış ayları ile birlikte artan hastalıklar vücudun direncini düşürürken doğanın mucizevi etkileri birçok farklı fayda sağlıyor. İçerisinde bulundurduğu demir ve kalsiyum ile birlikte kemik sağlığını destekleyen pekmez aynı zamanda kansızlığa da iyi gelmektedir. Bağışıklık sistemini güçlendirirken kış aylarında bir koruma kalkanı sağlayan mucizevi gıda, Türk kültüründe de oldukça sık tüketiliyor. İşte tüm detaylar…

HIZLICA ETKİ EDİYOR

Karbonhidrat açısının oldukça zengin bir besin kaynağı olan pekmez glikoz ve fruktoz içeriği ile birlikte sindirime gerek duymadan hızlı bir şekilde kana karışmaktadır. İçerisinde bulunan B vitaminleri ile birlikte kalsiyum, potasyum, magnezyum, krom, demir zenginliği sağlayan pekmez yüksek düzeyde vitamin ve mineral kaynağı olarak biliniyor.

Bir yemek kaşığında ortalama 29 kalori bulunduran pekmez yaklaşık 1 mg demir ve 40 mg kalsiyum içermektedir. Pekmezin 100 gramı yaklaşık 293 kalorilik enerji sağlıyor.

pekmez-4.jpg

KANSIZLIĞI OLAN İLAÇ NİYETİNE TÜKETİYOR

Vücutta kolay bir emilim sağlayan pekmez, demir içeriği ile birlikte kan yapıcı etkiler sağlamaktadır. Süt ve süt ürünlerinin ardından kalsiyum içeriği açısından en iyi kaynaklardan biri olarak görülen pekmez, kemik gelişimi içinde büyük etkiler sağlıyor. Bunun yanı sıra potasyum zengin olan pekmez kan basıncını düzenlerken Vücut direncini de arttırmaktadır. Öksürüğe iyi gelen pekmezin balgam söktürücü etkisi de bulunuyor.

pekmez-3.jpg

ŞEKERİ OLANLAR DİKKAT

Yetişkinlerde ya da çocuklarda pamukçuk adı verilen ağız içi yaralarının tedavisinde kullanılan pekmez basit şekerler arasında yer alırken kanda hızlıca emilim sağlamaktadır. Diyabet hastası olan kişilerin şeker, bal ve pekmez gibi ürünleri tüketirken dikkatli olması gerekmektedir. Mineral miktarı ve fazla emilimi bulunan bu besinlerin hamile ve emziren annelerin iyileşme döneminde tüketmesi gereken ürünlerden biri olarak görülüyor.

pekmez-tahin.jpg

TANSİYONU DENGELER

Birçok kişinin tükettiği ancak özelliklerini bilmediği pekmezin tansiyon dengeleme özelliği de bulunmaktadır. Kilo alamayan kişilerin iştahsızlık ve halsizlik gibi şikayetlerinde başvurduğu pekmez egzama, sedef, akne ve diğer cilt hastalıkları tedavisinde kullanılmaktadır. İçerisinde yer alan potasyum tansiyon dengeleyici bir özellik sağlarken yetişkinlerde 1 ya da 2 yemek kaşığı çocuklarda ise 1 ya da 2 tatlı kaşığı tüketilmesi öneriliyor.

pekmez-2.jpg

PEKMEZ NASIL SAKLANIR?

Pekmezi güneş ışığı almayan bir yerde ve oda sıcaklığında saklamanız gerekmektedir. Marketten alınan pekmezlerin raf ömrü uzun olurken kapağı açıldıktan sonra buzdolabında saklanması gerekiyor.

Pekmezin yüksek ısıya maruz kalmaması gerektiği belirtilirken donması durumunda ise benmari usulü 70 santigrat dereceye geçmeyecek bir şekilde çözdürülmelidir.

Pekmezin fazla tüketilmesi ishal ve sindirim problemlerine neden olurken dengeli tüketilmesi gerektiği belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN