Geçmeyen bel ağrılarını anında kesiyor! Bu yöntem ile vücudunuz adeta yeniden doğacak: Bel ağrınız şıp diye kesilecek

Geçmeyen bel ağrılarını anında kesiyor! Bu yöntem ile vücudunuz adeta yeniden doğacak: Bel ağrınız şıp diye kesilecek

Ayağa kalktığınızda ya da hareket ettiğinizde belinizde ağrı hissediyorsanız bazı şeylerin yolunca gitmediğini gösterir. Bu ağrılar bazen dönemsel olarak kendisini gösterebilir ancak kronik olarak uzun süre devam ederse hayatınızı kısıtlayabilir. Şiddetli ve geçmeyen bel ağrılarını bu tarif ile ortadan kaldırabilirsiniz. Mutlaka bunu deneyin ve hemen etkisini göreceksiniz. İşte bel ağrılarına iyi gelen besin ve tarifler...

Otururken ya da hareket ederken bel ağrısından dolayı kendinizi rahat hissetmiyorsanız bu ciddi hastalığın ilk belirtisi olabilir. Özellikle geçmeyen bel ağrıları sizi her açıdan kısıtlar ve yaşam standartlarınızı düşürür. Eğer sizde geçmeyen bel ağrılarına maruz kalıyorsanız bu tarifler tam size göre. Bel ağrılarını direkt kesiyor ve vücudu rahatlatıyor. Bakın bel ağrılarına hangi besinler iyi geliyormuş?

BEL AĞRISINA HANGİ BESİNLER İYİ GELİR?

Bel ağrıları birçok nedenden dolayı olabilir. Özellikle tükettiğiniz besinler ya da hareketleriniz bu ağrıları tetikleyebiliyor. Peki bel ağrıları nasıl geçer? Geçmeyen bel ağrılarına hangi besinler iyi gelir? Bu besin ve tarifler ile belinizin ağrısı hemen kesilecek. Tek yapmanız gereken düzenli olarak tüketmek. İşte bel ağrısına iyi gelen besinler...

k434343-53.jpg

DEFNE YAPRAĞI

Uzmanlar vücutta yaşanan ağrılar için sıklıkla defne yaprağını tüketilmesini öneriyor. Özellikle ağır işlerde çalışıyorsanız mutlaka defne yaprağı çayı tüketmelisiniz.

k433434-16.jpg

BİBERİYE

Kokusundan dolayı çok tercih edilmeyen biberiye aslında bel için tam bir şifa kaynağıdır. Ağrı kesici özelliği bulunan biberiye yağını yatmadan sırtınıza sürüp güzelce ovalayın. Sonra uyuyun. Böyle bel ağrınız geçecektir.

k44334-12.jpg

ZENCEFİL

Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan zencefil bel ağrısına da çok iyi gelir. İltihap söktürücü olan zencefil, kemikleri güçlendirerek onarır. Tek yapmanız gereken zencefil köklerini sıcak bir kompres haline getirmek ve ağrıyan bölgenize birkaç dakika boyunca uygulamak. Dilerseniz zencefil yağını ağrıyan bölgeye masaj yaparak da yedirebilirsiniz.

k434343-54.jpg

HAŞHAŞ TOHUMU

Haşhaş tohumu ağrıları dindirmede etkilidir. Ancak kullanımında bazı sıkıntılar yaşanır. Bu yüzden ölçülü ve dikkatli kullanıldığında ağrıyı anından dindirebilirsiniz. İki çay kaşığı haşhaş tohumunu 3 yemek kaşığı nane yağının içine atıp karıştırın tohumları içinde iyice eziniz. Tohumların çıktığı yerden bir sıvı da çıkar. O sıvıyıda ekleyin. Bir gün bekledikten sonra yeniden iyice karıştırın. Bel ağrınızın olduğu bölgeye sürün. Bölgeyi bir yarım saat sıcak tutun.

k45554-4.jpg

BEL AĞRISI NEDEN OLUR?

Bel bölgesi veya lumbal bölgenin işlevleri arasında yapısal destek, hareket ve belirli vücut dokularının korunması bulunur. Bel ağrısı, buradaki omurga kemiklerinden, omurlar arasında bulunan disklerden, omurganın etrafındaki bağlardan, omurilik ve sinirlerden, bel etrafındaki kaslardan, karında bulunan iç organlardan ve bel bölgesini kaplayan ciltten kaynaklanıyor olabilir.

BEL AĞRISININ NEDENLERİ

BELİN ZORLANMASI: Beli zorlama bölgedeki bağların, tendonların veya kaslarının gerilmesi sonucunda yaralanmasıdır. Bölgedeki yumuşak dokuların gerilmesi ilgili yapılarda değişen derecelerde mikroskobik yırtılmalara neden olur. Zorlama, bel ağrısının en sık nedenlerinden biri olarak kabul edilir.

SİNİR TAHRİŞİ: Bel bölgesinde omurgadan çıkan sinirler, omurilikteki köklerinden cilt yüzeyine kadar herhangi bir yerde mekanik basınç nedeniyle tahriş olabilir. Bu koşullar arasında disk hastalığı, kemiklerdeki problemler ve zona enfeksiyonuna bağlı sinirlerin iltihaplanması bulunur.

k433443-11.jpg

LOMBER RADİKÜLOPATİ: Lomber radikülopati, bel bölgesi omurları arasındaki disklerin zarar görmesinden kaynaklanan sinir tahrişidir. Diskin hasar görmesi, diskin dış halkasında aşınma ve yıpranma, travmatik yaralanma veya her ikisinden kaynaklanır.

KEMİKLERİN BASKI YAPMASI: Bel omurlarının yer değiştirmesi veya genişlemesi ile sonuçlanan herhangi bir durum, bitişik omurilik ve sinirler için boşluğu sınırlayabilir.

KEMİK VE EKLEM KOŞULLARI: Bel ağrısına yol açan kemik ve eklem koşulları; doğumsal kusurlar, aşınma, yıpranma, yaralanma ve eklem iltihabından kaynaklanabilir. Bel ağrısının en sık doğumsal nedenleri skolyoz ve spina bifidadır. Skolyoz, omurganın yana doğru eğriliğidir. Spina bifida ise omurgada açıklık ile karakterize bir doğum kusurudur. En yaygın olarak bel omurgası ve sakrum adı verilen kemiğin tepesini etkiler.

KEMİK VE EKLEMLERDE HASAR: Bel omurlarında ve sakrumda kırık en sık osteoporozu olan yaşlı insanlarda, özellikle de uzun süre kortizonlu ilaç kullananlarda görülür. Ayakkabı bağlarını bağlamak için eğilmek gibi çok hafif bir fiziksel stres bile bu kişilerde kırıklara neden olabilir.

ARTRİT: Spondiloartropatiler, bel ve kalça eklemlerini etkileyebilen iltihabi artrit tipleridir. Spondiloartropatiler arasında reaktif artrit (Reiter hastalığı), ankilozan spondilit, psoriatik artrit ve inflamatuar bağırsak hastalığı artriti bulunur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN