Gençliğin ve güzelliğin sırrı o meyvedeymiş! Canan Karatay açıkladı: Her gün tüketin, 10 yaş gençleşin!

Gençliğin ve güzelliğin sırrı o meyvedeymiş! Canan Karatay açıkladı: Her gün tüketin, 10 yaş gençleşin!

"Ekmek yemeyin" ve "Tereyağı yiyin" tavsiyeleriyle tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, bu sefer cilt güzelliği ve gençlik için bir tavsiyede bulundu. İşte Canan Karatay'ın tavsiye ettiği 10 yaş gençleştiren o mucize meyve...

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlık tavsiyelerine bir yenisini ekledi. Karatay gençlik ve güzellik için kivi meyvesini önerdi. Kivinin cildin epidermis altında bulunan dermis tabakasını yenilediğini belirten Karatay, her gün akşam olmadan yenen bir kivinin kişiyi 10 yaş gençleştireceğini de sözlerine ekledi.

Karatay'a göre C vitamini bakımından zengin olan bu meyvenin bir özelliği de sağlıklı hücre sayısını artırması.

Gelin kivinin faydalarına beraber bakalım...

kivi.jpg

KİVİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Kalp sağlığını destekler:

Kivi içeriğindeki potasyum ve lifler sayesinde kalp sağlığına destek olur. Potasyum, kan basıncını düzenlerken, lifler de kolesterol seviyesini düşürür.

kivi2.jpg

Sindirim sistemini düzenler

Aynı şekilde kivinin içeriğindeki lifler sindirim sistemini düzenler ve kabızlık gibi sorunları engeller. Ayrıca kivi içerisindeki enzimler de sindirim sürecini hızlandırır.

Göz sağlığına iyi gelir

Kivi, göz sağlığına karşı faydalı olan zeaksantin ve lutein gibi maddeler içerir.

kivi1.jpg

Kanserden korur

Kivinin özellikle, kolon kanseri riskini azalttığı bilinmektedir. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde kansere karşı korur.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Kivi, C vitamini açısından oldukça zengin bir meyvedir ve bu nedenle bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudu hastalıklara karşı korur. Özellikle gribal enfeksiyonların yoğun görüldüğü kış aylarında portakal yerine kivi tüketmek çok daha etkili sonuç verecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN