Gözerinize inanamaycaksınız! Evinizdeki bu baharatla 15 günde yağlarınız kendi kendine erisin

Gözerinize inanamaycaksınız! Evinizdeki bu baharatla 15 günde yağlarınız kendi kendine erisin

Sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşamın ilk kuralı kilo kontrolü. Bunu uzman doktorlar da her fırsatta dile getiriyorlar. Sizde zayıflamak istiyorum ama spor salonuna ayıracak vaktim yok diyenlerden misiniz? Cevabınız evet ise zayıflamaya mutfağınızdaki bu baharattan başlayabilirsiniz...

Sağlıklı yaşam sağlıklı ve dengeli beslenmeden geçer. Bu beslenme sayesinde sağlıklı bedene kavuşursunuz. Sağlıklı bedene sahip olmak ise fazla kilolardan kurtulmakla mümkündür. Peki nasıl kilo vereceğinizi biliyor musunuz?

Yemeklerimizde lezzeti arttırmak için kullandığımız bir baharat olan kimyon hemen hemen herkesin tercih ettiği baharatlar arasında ilk sırada yer alıyor. Topraksı ve sıcak bir tada sahip olan kimyonun, kilo vermenize de yardımcı olabileceğini biliyor musunuz? Evet bu doğru! Kimyon kilo verme sürecinizi hızlandırma yeteneğine sahiptir. Bununla birlikte, birçok başka sağlık yararına da sahiptir, bu yüzden uzun yıllardan beri geleneksel ilaçlarda kullanılmaktadır. Araştırmalar, düzenli olarak kimyon tüketiminin sağlık için çeşitli faydaları olduğunu göstermektedir. Onları tanımak ister misin? Haberimizi okumaya devam edin...

121722547-kimyon.webp

KİMYONUN SAĞLIĞA FAYDALARI

  • Kimyon, bağırsaklarınızdaki sindirim enzimlerinin aktivitesini artırarak sindiriminize yardımcı olabilir.
  • Kimyon tohumları demir açısından zengindir ve bir çay kaşığı yaklaşık 1.4 mg demir içerebilir.
  • Kimyon diyabetinizi yönetmenize yardımcı olabilir.
  • Kimyon vücuttan kötü kolesterolü atmak için kullanılabilir.
  • Kimyon tohumu yemek vücuttaki iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir.
  • Son olarak, kimyon tohumları yağ yakmak ve kilo vermek için faydalıdır.


KİMYON VE KİLO KAYBI

Kimyon, etkili bir kilo kaybı ilacı olduğu için kilo vermek için kullanılabilir. Her gün kimyon tohumu yiyerek veya kimyon suyu içerek sadece 15-20 gün içinde tüm vücudunuzda olduğu gibi karnınızdan da yağ yakabilirsiniz. Daha önce 80 obez kadının 'kimyon grubu' ve 'diyet kontrol grubu' olmak üzere iki gruba ayrıldığı bir çalışma yapılmıştı. Kimyon grubundan kimyonu günlük olarak tüketmeleri, diğer gruptan ise diyetlerini kontrol etmeleri istendi. Sonuç olarak kimyon tüketen kadınların diğerlerine göre önemli miktarda kilo verdiği ortaya çıktı. Kimyon, metabolizma hızını artırarak ve sindirimi iyileştirerek kalorileri daha hızlı yakmaya yardımcı olabilir. Sağlıklı bir sindirim sisteminiz ve daha hızlı bir metabolizmanız olduğunda otomatik olarak kilo verirsiniz. Peki, kilo vermek için kimyonu nasıl kullanabilirsiniz?


kimyon-nedir-faydalari-nelerdir.jpg

KİLO VERMEK İÇİN KİMYON NASIL KULLANILIR?

Kilo vermek için kimyonu kullanmanın birçok yolu vardır. Bazıları aşağıda belirtilmiştir:

1. Kimyon tohumları

2 yemek kaşığı kimyon tohumunu 5-6 saat veya gece boyunca suda bekletin. Daha sonra tohumları sabah kaynatın ve içeceği süzün. Şimdi üzerine limon suyu ekleyin ve 2 hafta boyunca aç karnına için.

2. Kimyon tozu ve yoğurt

Bir tatlı kaşığı kimyon tozu ile bir tatlı kaşığı yoğurdu karıştırın ve 15 gün boyunca yemeklerden sonra için.

3. Kimyon tozu

Bir bardak suyu kaynatın ve içine kimyon tozu ekleyin. Bunu 20 gün boyunca her gün yemeklerden sonra için.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN