Havalar değişiyor... Hastalıklar başladı... Soğuk algınlığı, grip, kırgınlık aldı başını gidiyor! İşte binbir derde deva olan o doğal bitkiler

Havalar değişiyor... Hastalıklar başladı... Soğuk algınlığı, grip, kırgınlık aldı başını gidiyor! İşte binbir derde deva olan o doğal bitkiler

Hastalık mevsimi yaklaşırken, soğuk algınlığı, grip, kırgınlık gibi pek çok derde deva olan mükemmel çay tarifleri sizlerle paylaşıyoruz. Şifasını saymakla bitiremediğimiz bu çaylar basit bir şekilde yapılırken oldukça faydalı olduğu da kanıtlanmıştır. İşte kış aylarının şifa deposu çaylar…

Kış denildiği zaman akla bitki çayları gelirken hem bağışıklığı güçlendirmek hem de sağlığımızı korumak için bu çayların birçok yararlı etkisi bulunmaktadır. Birbirinden faydalı bitki çaylarını sizler için araştırdık. İşte kış aylarının şifa deposu çaylar…

YEŞİL ÇAY

Yeşil Çay

Özellikle diyet listelerinin baş köşesinde yer alan yeşil çay bin bir derde devadır. Zayıflatıcı özelliğinin yanı sıra kalp dostu olan yeşil çayın fazla tüketilmemesi gerekir.Sağlık açısından birçok faydası bulunan yeşil çayın fazlası da zarardır. Yeşil çayın faydaları şu şekildedir:

Bağırsak sistemini aktif hale getirerek daha iyi çalışmasını sağlar.

Kan şekerini dengeler.

Vücutta yer alan parazitleri temizler.

Ağız kokusunu önlemek için oldukça faydalıdır.

İçerisinde yer alan C vitamini ile grip nezle gibi rahatsızlıklardan kurtulmayı sağlar.

Antidepresan etkisine sahip olan yeşil çay stres ve yorgunluğu da geçirmektedir.

REZENE ÇAYI

Rezene çayı

Mucize çay adıyla bilinen rezene çayı yemekten sonra oluşan şişkinlik ve ağırlık hissi oldukça iyi gelmektedir. Ağrı kesici özelliği sayesinde ağrılı geçen enfeksiyon hastalıklarına da oldukça faydalıdır.

Kalp dostu olan rezene çayı kalp krizi riskini en aza indirmektedir. Bununla birlikte vücutta bulunan fazla ödemi dışarı atmak için rezene çayı tüketebilirsiniz.

BEYAZ ÇAY

Beyaz Çay

Zayıflama üzerinde etkili olan beyaz çay birçok farklı hastalığa da iyi gelmektedir. Beyaz çayın faydaları şu şekildedir:

Sindirimi kolaylaştırarak zayıflama üzerinde etkili olmaktadır.

Vücutta bulunan zararlı maddeleri dışarı atılmasını sağlarken cilt sağlığı üzerinde de oldukça etkilidir.

Sivilce oluşumunu engelleyerek var olan sivilcelerinde kısa sürede sönmesine neden olur.

İltihaplı sivilceler de bakterilere karşı savaş açar.

Ciltte oluşan kırışıklıkları etkili olan beyaz çay daha genç görünmenize neden olur.

Saç sağlığı için son derece faydalı olan beyaz çayın hafızayı güçlendirmek adına da tüketilmesi gerekir.

IHLAMUR ÇAYI

Ihlamur İçmek

Kış denildiği zaman akla ilk gelen ıhlamur çayı olurken soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklarda oldukça etkili olduğu bilinmektedir. Burun akıntısı, öksürük gibi problemlere iyi gelen ıhlamur çayı solunum yolunu yumuşatarak virüslerin dışarı atılmasını sağlar. Ihlamur çayı idrar yolu enfeksiyonları için tüketilirken mevsim geçişlerinde yaşanan enfeksiyon hastalıklarına karşı da tüketilmesi gerekir.

PAPATYA ÇAYI

papatya çayı

Sakinliği ve huzuru yakalamak isteyen kişilerin tüketmesi gereken en önemli çay papatyadır. Özellikle stres ve uyku problemleri üzerinde etkili olan papatya çayı kişiyi rahatlatma etkisine sahiptir. Papatya çayının tüketilmesi gereken durumlar şu şekildedir:

 Uyku problemi bulunan kişiler yatmadan önce bir bardak papatya çayı tüketebilir.

Regl döneminde yaşanan ağrılı ve sancılı sürecin kolay atlatılması için papatya çayı tüketebilirsiniz.

Mide rahatsızlığı bulunan kişiler papatya çayı ile problemlerine çözüm bulabilir.

NANE ÇAYI

nane çayı

Hem kuru hem de taze olarak vücuda pek çok faydası bulunan nane bakterilerin vücuttan atılması için adeta sihirli bir bitkidir. Boğaz kuruluğuna iyi gelen nane, grip gibi enfeksiyonların önlenmesinde oldukça önemlidir. Nefes rahatlatıcı bir etkisi bulunan nanenin sabah tüketilmesi durumunda ise uyku açıcı bir özelliği bulunmaktadır. Sabah içilen nane çayı ile güne daha dinç başlayabilirsiniz.

ADAÇAYI

Adaçayı

Bağışıklık sistemini güçlendiren adaçayı pek çok kişinin ilk tercihi olmaktadır. Soğuk algınlığı problemlerine iyi gelen adaçayı, bakterileri vücuttan atmaya yardımcıdır. İshal yaşayan kişiler adaçayı tüketerek problemlerini giderebilirler. Kuru öksürüğü olan kişilerde adaçayı tüketebilir.

KUŞBURNU ÇAYI

kuşburnu çayı

Geçmişten günümüze kadar gelen kuşburnu pek çok farklı şekilde tüketilmektedir. İçerisinde yer alan C,B1, B12 ve daha pek çok mineral ile kış aylarının vazgeçilmezi olmaktadır. Zayıf bağışıklık sistemine faydalı olan kuşburnu hastalıklardan korunmak için de oldukça önemli bir yere sahiptir. Bin bir derde şifa olan kuşburnu çayı kanı temizlerken göz sağlığını da korumaktadır.

MELİSA ÇAYI

Melisa Çayı

Günümüzde insanlar yoğun bir tempoda iş hayatına devam etmektedir. Stres altında olan birçok kişi sağlık problemleri ile karşı karşıya kalabilir. Sakinleşmek ve kendinize vakit ayırmak için melisa çayına bir şans vermeniz gerekiyor.

Beyni uyaran ve öğrenme algısını güçlendiren melisa çayı, vücuttaki virüslerinde dışarı atılmasını sağlar. Vücuttaki virüsleri atılmasını sağlayan melisa çayını yaz kış rahatlıkla tüketebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN