Herkes bu yaza fit başlayacak! Kilo vermenize yardımcı 10 etkili yöntem! Deneyen kilolardan kurtuluyor

Herkes bu yaza fit başlayacak! Kilo vermenize yardımcı 10 etkili yöntem! Deneyen kilolardan kurtuluyor

Kilo vermek bazı kişiler için oldukça zor bir durum olarak görülmektedir.Bu yaza formda başlamak isteyenler için etkili 10 yöntem belli oldu. Bunları uygulayanın kilo vermeme imkanı yok. İşte kilo verme sürecinizi hızlandıracak o yöntemler…

Kilo verme serüveni ne yazık ki hızlı bir şekilde olan bir şey değildir. Bu süreçte biraz sabır biraz da kendi gayretiniz ile birlikte kilo verme sürecinizi daha başarılı bir şekilde sonuçlandırabilirsiniz. Pazartesi başlarım diye ertelenen diyetler ya da ha şimdi ha yarın diyerek ertelenen spor dönemi geride kalacak. Hayatım orada edineceğiniz belli başlı alışkanlıklar ile birlikte kilo verme serüveninizi daha kolay bir hale getirebilirsiniz. İşte kilo verme sürecinizi hızlandıracak o yöntemler…

HIZLI KİLO VERDİRMENİN 10 YÖNTEMİ

Uyku bağışıklık sistemini nasıl etkiler? - Acıbadem Hayat

1. Yeterince uyumak

Uykun mu kilo verme süreci üzerindeki etkilerini göz ardı etmemeniz gerekiyor. Ideal olarak herkesin günde 7 ila 8 saat uyuması gerekmektedir. Uyku düzeni açlık ve Torku hormonlarını etkilerken günde 6 saatten az uyuyorsanız normal uyuyan birine kıyasla daha fazla kilo problemi yaşama riskiniz yüksektir. Geç saatte yatmak ve geç kalkmak fazla yemeye teşvik eden problemlerin başında geliyor. Eğer uykusuzluk problemi yaşıyorsanız da, yatmadan önce tüketeceğiniz yoğurt, ayran, kefir ve süt gibi triptofan kaynakları uykuyu destekler.

Az su içmenin vücuda 9 etkisi - Acıbadem Hayat

2. Su tüketmek

Yapılan araştırmalar doğrultusunda yemeklerden önce 2 bardak su içen kişilerin su içmeyenlere göre daha fazla kilo verdiği ve bu kiloları koruduğu görülmektedir. Susuzluk çoğunlukla açlıkla karıştırılabilirken Bu da gereğinden fazla yemenize neden olmaktadır. Su içen kişiler kendini daha uzun süre tok hissetmektedir.

Uzmanından evde sağlıklı beslenme önerileri - Sağlık Haberleri

3. Sağlıklı beslenmek

Hayatınızı edineceğiniz en önemli alışkanlıklardan biri düzenli ve sağlıklı beslenmek olacaktır. Süreci diyet olarak düşünmekten ziyade uzun süreli sağlıklı yaşam olarak düşünerek hayatınızı buna göre planlamanız size daha kalıcı çözümler getirecektir. Öğünlerinizin içerisinde yoğurt, yumurta, et, balık, kuruyemiş ve fasulye gibi protein kaynakları ekleyerek daha uzun süre tokluk sağlayabilirsiniz. Beslenme listelerinizi meyve ve sebze ekleyebileceğiniz gibi tahıllı pirinç, kepekli veya çekirdekli ekmek veya makarna gibi ürünler de ekleyebilirsiniz.

Stres yönetimi: Kronik stresle başa çıkmanızı sağlayacak 20 stres yönetimi tekniği

4. Stresle baş etmek

Diyet sürecinin her günü aynı dengede olmak zorunda değildir. Stresli olduğunuz anlarda stresinizi yemekle bastırmak yerine başka aktivitelerle meşgul olabilir kısa süreli yürüyüşler yaparak arkadaşlarınızla bol sohbetli dakikalar geçirebilirsiniz.

Sağlıklı beslenme nasıl olur? - Sağlıklı Beslenme

5. Öğün atlamadan yemek

Öğün atlamak, uzun vadede sağlıklı kilo kaybını hedefleyen pek çok diyet yöntemine ters düşer. Uzmanlar, her 4 saatte bir öğün tüketmenin faydalı olduğunu öneriyor.

Evde Spor Hareketleri - MentalUP

6. Egzersiz yapmak

Zorunluluk gibi görmeyeceğiniz size keyif verecek egzersiz programı oluşturmak da son derece önemlidir. Yürüyüş yapabilir, bisiklete binebilir, dans edebilir , pilates veya ağırlık antrenmanı gibi direnç egzersizleri ile programınızı çeşitlendirebilirsiniz.

Daha Sakin Ve Sabırlı Olmak İçin İpuçları - Live in Sinpaş | Sinpaş Holding

7. Sabırlı olmak

Belirlediğimiz hedefe doğru ilerlerken büyük sonuçlar yerine ufak hedefler belirleyerek vücudunuzu daha kontrollü bir şekilde kilo vermeye teşvik edebilirsiniz. Vücut ağırlığının %5'ini kaybetmek kan şekeri seviyesini düşürürken kolesterol ve kan basıncı da düzenleme konusunda da o büyük bir fark yaratmaktadır. Uzun vadede 10 kilo vermek yerine başta 3 kilo vermeyi hedef olarak belirlediğinizde buna ulaşmak çok daha kolay olacaktır.

Zayıflama ve kilo korumada porsiyon kontrolü | Kadınlarbilir.com

8. Porsiyonları dengelemek

Kilo verme sürecinde kalori hesaplamak yerine enerji alımınızı azaltmaya yarayacak küçük porsiyonlar tüketmelisiniz. Tabağınızda bulunan sebze, protein ve karbonhidrat dengesi son derece önemlidir.

İstanbul Diyetisyen - Sağlıklı Yaşam İçin Profesyonel Destek - Diyetisyen Fulya Göldeli

9. Destek almak

Bazı kişiler için kilo verme süreci beklenilen gibi ilerlemeyebilir. Altta yatağın belli başlı hastalıklar ya da sorunlar kilo verme sürecinizi etkilerken bu durumda diyetisyenden yardım alabilirsiniz.

Gıda Etiketlerini Doğru Okuma Yöntemleri - MEDER - Mesrubatcilar Dernegi

10. Etiket okumak

Bu süreçte kilo vermenizi etkileyecek en önemli alışkanlıklardan biri de etiket okumak olacaktır. Paketlerin arkasında yer alan içerik kısmını mutlaka dikkatli bir şekilde incelemeniz gerekiyor. Ürünlerin içerisinde sodyum, şeker ve doymuş yağ gibi besinlerin olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN