Herkes ucuz diye evine bundan alıyor! Peki bitkisel karışım yağlar sağlık mı? Gıda mühendisinin açıklaması şaşırttı

Herkes ucuz diye evine bundan alıyor! Peki bitkisel karışım yağlar sağlık mı? Gıda mühendisinin açıklaması şaşırttı

Ayçiçek yağı ve zeytinyağı fiyatlarının tavan yaptığı bugünlerde market raflarında birbirinden farklı sıvı yağ çeşitleri bulunuyor. Söz konusu bu yağların içerisinde olan bitkisel karışımlı yağlar ise ucuz olmasıyla dikkatleri çekiyor. Peki, bitkisel karışım yağlar sağlıklı mı? İşte gıda mühendisinden çok konuşulacak o açıklama…

Hayat pahalılığının her geçen gün arttığı bu dönemde akşam en çok zam alan sektörlerden biri gıda sektörü olurken ayçiçek yağı ve zeytinyağı fiyatları cep yakmaya başladı. Fiyatların tavan yapmasından dolayı insanlar alternatif yağlara yönelirken market raflarında da çeşitli sıvı yağlar görülmeye başlandı. Çeşitli yağların arasında bulunan ve ucuz fiyatıyla dikkatleri çeken bitkisel karışımlı sıvı yağlar ise faydalı olup olmadığı şüphesiyle gündeme geldi.

DİĞER AYÇİÇEK YAĞLARI GİBİ…

CNN TÜRK Muhabiri Emel Telli ve kameraman Ümit Sertabiboğlu, Gıda Mühendisi Aydan Dalbastı’ya bitkisel karışımlı sıvı yağların zararlı olup olmadığına ilişkin sorular yöneltti. Ucuzluğuyla tüketicinin dikkatini çeken bu yağların sağlık açısından sorun teşkil edip etmediği sorusuna yanıt veren Gıda Mühendisi Aydan Dalbastı, “Sağlık açısından herhangi bir zarar oluşturmuyor. Diğer ayçiçek yağları gibi sağlıklı yağlar” dedi.

yeni-proje-1-002.jpg

Bunların yanı sıra aynı yılın kızartmalarda tekrar kullanılıp kullanılamayacağı sorusuna cevap veren uzman isim şunları söyledi:

“İçerisinde aynı ürünlerin pişirilmesi önemli. 2 ya da 3 kere kullanılır. Kokusu, görünümü değişmeden kullanılır. Gıda mühendisleri sağlık açısından sorun olmadığını söylüyor ama alınmadan önce içeriğinde ne olmadığına mutlaka bakmalı. Belirli tohum yağlarına alerjisi olanlara zarar verir. Tüketici daha ucuz bir ürünü daha yüksek satın almış oluyor. Burada da tüketicinin kandırılması söz konusu.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN