İbn-i Sina yıllar önce yazmış! Çiğ soğan suyunu burnunuza sürün bakın ne işe yarıyor? ‘Keşke daha önce bilseydim’ diyeceksiniz

İbn-i Sina yıllar önce yazmış! Çiğ soğan suyunu burnunuza sürün bakın ne işe yarıyor? ‘Keşke daha önce bilseydim’ diyeceksiniz

Doğal antibiyotik olarak görülen soğanın faydaları saymakla bitmiyor. Öyle ki faydalarını tıbbın babası İbn-i Sina yıllar önce reçetelemiş. Peki, çiğ soğan suyunu buruna sürünce ne oluyor? İşte, ‘Keşke daha önce bilseydim’ diyeceğiniz faydaları.

Tıbbın babası olarak kabul edilen İbn-i Sina’nın yıllar önceki tavsiyeleri günümüzde hala uygulanıyor. İnsanlığa şifa uğruna çalışan İbn-i Sina, soğuk algınlığı ve burun tıkanıklığıyla ilgili de bilgiler vermiştir.

Yıllar öncesinden modern tıbba öncülük etmeyi başaran İbn-i Sina’nın sinüzit gibi hastalıklar için yaptığı öneriler günümüzde hala uygulanıyor. Bunlardan biri ise çiğ soğan suyunu buruna sürmek. Peki, çiğ soğan suyunun faydaları nelerdir, ne işe yarıyor? İşte cevabı…

cig-soganin-faydalari-1.jpg

ÇİĞ SOYAN SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

İbn-i Sina tarafından yıllar önce yazılan El-Kanun Fi’t Tıbb kitabında soğanın çeşitli faydalarına yer verilmiştir. Öyle ki soğan suyunu buruna çekmenin faydaları ise inanılmaz.

Antioksidan ve antibakteriyel özellikleri bulunan soğan suyu özellikle kışın yaşanan grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar için doğal antibiyotik görevi görüyor.

Burun spreyi olarak kullanabileceğiniz soğan suyu, tıkanıklığı gidererek burnu kısa sürede açıyor. Ayrıca alerjik reaksiyonları da azaltarak, sinüsleri açıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN