İshal ve kusmayı şak diye kesen serum! 1 kaşık yutun yeter, 4 malzemeyle çok basit

İshal ve kusmayı şak diye kesen serum! 1 kaşık yutun yeter, 4 malzemeyle çok basit

Ülkemizde son iki haftada ishal ve kusma vakalarında ciddi bir artış yaşandı. Sıcak havalardan dolayı yaşanan ishal ve kusmalar için evde 4 malzemeyle hazırlayacağınız serum sayesinde kurtulabilirsiniz. Üstelik 1 kaşığı şak diye ishali kesiyor! Hem doğal hem de çok basit

Günümüzde insan sağlığını tehdit eden birçok hastalık bulunmaktadır. Ancak, ishal ve kusma gibi sık görülen rahatsızlıklar, hemen hemen her bireyin hayatında bir kez karşılaştığı sağlık sorunları arasında yer almaktadır.

İSHAL VE KUSMANIN NEDENLERİ

İshal ve kusma, genellikle sindirim sisteminin tepki verdiği birçok farklı etkenin sonucunda ortaya çıkar. En yaygın nedenlerden biri, viral veya bakteriyel enfeksiyonlardır. Rotavirüs ve norovirüs gibi mikroorganizmalar, sindirim sistemini etkileyerek ishal ve kusmaya yol açabilirler. Bununla birlikte, gıda zehirlenmeleri de sıkça karşılaşılan bir diğer sebeptir. Bozuk veya hijyenik olmayan gıdaların tüketilmesi, sindirim sisteminin hızla tepki vermesine neden olabilir.

ETKİLERİ VE KOMPLİKASYONLAR

İshal ve kusmanın en belirgin etkileri vücut sıvılarının ve elektrolitlerin kaybına bağlıdır. Bu kayıplar, dehidrasyona yol açabilir ve özellikle çocuklar ve yaşlılar için ciddi bir sağlık tehdidi oluşturabilir. Ayrıca, sürekli kusma ve ishal durumları, vücudun besin maddelerini yeterince emmemesine ve zayıflamasına neden olabilir.

1200x627-kusmaya-ne-iyi-gelir-kusmayi-ne-keser-nasil-gecer-1584365058788.jpg

İSHAL VE KUSMAYI ŞAK DİYE KESEN SERUM! 1 KAŞIK YUTUN YETER, 4 MALZEMEYLE ÇOK BASİT

Malzemeler

1 litre su

0.5 tatlı kaşığı tuz

4 tatlı kaşığı bal

1 yemek kaşığı limon

Yapılışı: Bütün malzemeleri temiz cam bir kavanozda karıştırın. Balı da iyice eritin. 5 dakika bir yudum yudum için.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN