Ispanak alırken köklerine bakmadan almayın! Zehirli ıspanağı anlamının basit yolu: Pazarcılar püf noktasını açıkladı

Kış mevsiminin vazgeçilmez yemeklerinden biri olan ıspanak, önemli bir konu ile gündeme geldi. Ispanağı alırken oldukça dikkat edilmesi gerektiği uyarıları yapıldı. Aksi takdirde ıspanağı çok benzeyen o otla karıştırılabileceği ve söz konusu o otun zehirli olduğu öğrenildi.

Hem sağlığa faydalarından dolayı hem de farklı formlarda güzel lezzetlere bürünebildiğinden dolayı sık sık tercih edilen ıspanak, zehirli avrat otuyla karıştırılıyor. Öyle ki ülke genelinde ıspanağın arasına karışan avrat otu yiyen 10 kişi zehirlenerek hastanelik oldu. Pazarcılar ise ıspanak almaya çekinen vatandaşlar için bu iki ot arasındaki farklardan söz etti.

yeni-proje-33.jpg

İLK OLARAK YABANCI OTLAR AYIKLANMALI

Show Haber'den Pınar Tatlıbaş Özkök'ün haberine göre, güzel avrat otu ıspanak ile sık sık karıştırılıyor. Zehirli olan bu ot sakıncalı olduğu için ıspanakları iyice temizlenmesi ve içerisindeki bu yabancı otların ayrılması gerekiyor. Birçok insan bu 2 ot arasındaki farkın nasıl anlaşılacağını merak ederken Giresun Sağlık İl Müdürü Muhammet Bulut, ıspanak ile güzel avrat otunun köklerinden ayrılabileceğini söyledi.

Uzmanlar ise vatandaşların ıspanak alırken oldukça dikkat etmeleri gerektiğini ve ıspanağı alırken pembemsi kökü ile alınması gerektiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN