İstanbul, Ankara, Gaziantep, Kocaeli, Diyarbakır'da "Kızamık" alarmı! Vaka sayıları günden güne artıyor! Sağlık Bakanı uyardı!

İstanbul, Ankara, Gaziantep, Kocaeli, Diyarbakır'da "Kızamık" alarmı! Vaka sayıları günden güne artıyor! Sağlık Bakanı uyardı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son açıklamasında halkı uyarmaktan geri durmadı. Kızamık vakalarındaki artışa dikkat çeken Koca, özellikle bu salgının en yoğun şekilde hissedildiği 5 ili kamuoyuyla paylaştı. Bu 5 ilin başında ise İstanbul yer alıyor.

Kızamık vakalarına karşı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan uyarılar, hastalığın ciddiyetini bir kez daha vurguladı.

OKULLARIN AÇILMASIYLA RİSK ARTTI

cbv-kph.webp

Yüksek ateş, burun akıntısı, öksürük, gözlerde kızarıklık, vücutta döküntü ve halsizlik gibi belirtilerle kendini gösteren kızamık hastalığına dikkat çeken Sağlık Bakanı, durumun ciddiyetini ve özellikle okulların açılmasıyla birlikte yayılma riskinin arttığını vurguladı.

Kızamık, bulaşıcı ve döküntülü hastalıklar arasında en önde gelenleri arasında bulunuyor. Bu sebeple Bakan Koca, hastalığın yayılmasını engellemek için aşılamanın büyük bir önem taşıdığını belirtti.

O 5 İLDE VAKA SAYISI EN YÜKSEK

yrt.jpg​​​​​​​

Bakan Koca'nın verdiği bilgiye göre, kızamık en yaygın olarak İstanbul, Ankara, Gaziantep, Kocaeli ve Diyarbakır gibi illerde görülüyor. Bu nedenle aşı çalışmalarının bu illerde yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

Bilim kurulunun önerilerine uygun olarak aşılamaların gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Bakan Koca, özellikle çocukların kızamık aşılarını ihmal etmemeleri gerektiğini vurguladı.

Kızamık vakalarının geçmiş dönemlere göre azalmaya başladığını belirten Bakan Koca, halkın endişe etmemesi gerektiğini ve gerekli önlemler alındığını ifade etti.

KIZAMIK BELİRTİLERİ

tre-002.jpg​​​​​​​

Kızamık hastalığının belirtilerini açıklayan Uzman Doktor Akif Çelik, hastalığın ilk evrelerinde ateş, halsizlik, öksürük, burun akıntısı gibi belirtilerle kendini gösterdiğini belirtti. Ayrıca ciltte makülopapüler lekelerin oluştuğunu ve bu lekelerin yüzden başlayarak vücudun alt kısmına doğru yayıldığını söyledi. Kızamık geçiren kişilerin üçte birinde kulak iltihabı, ishal ve zatürre gibi ek şikayetlerin görülebileceğini ve bu durumun hastanede tedavi gerektirebileceğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN