İşte Unutkanlığı Unutturan O Besin! Haftada 2 Defa Tüketerek Unutkanlığınızı Ortadan Kaldırın

İşte Unutkanlığı Unutturan O Besin! Haftada 2 Defa Tüketerek Unutkanlığınızı Ortadan Kaldırın

Alzheimer ve Demans dünya üzerinde yaygın olarak bilinen hastalıklar arasında yer alıyor. Bu konuyla ilgili bilimsel olarak yapılan çalışmalar mutlu edici şekilde yeni fikirler ortaya çıksada doğal yollar ile unutkanlığa fayda edecek yöntemlerde bulunuyor. Peki unutkanlığa iyi gelecek besinler neler? İşte detaylar...

Unutkanlık çoğu insanın hayatında zaman zaman yer alan bir durum ve genel problemidir. Unutkanlığa yol açan bir çok sebep vardır. Fakat unutkanlığı en az seviyeye indirecek doğal yöntemler ile unutkanlığınızı ortadan kaldırabilirsiniz. Paylaşacağımız besin ile hafızanızı güçlendirebilir unutkanlık probleminizin önüne engel koyabilirsiniz.

İnternette en çok arananlar listesinte doğal yöntemler ile unutkanlık problemini ortadan kaldırmak gibi soruların yer aldığını görüyoruz. Unutkanlık sorununu çözmek için bir çok besin olsada bunlardan en etkili olanı sizlerle paylaşacağız. Peki unutkanlığı unutturacak o besin hangisi? Hangi besinler unutkanlık sorununu ortadan kaldırır? İnce detaylarıyla açıklıyoruz.

UNUTKANLIĞINIZI UNUTTURACAK MANTAR

Mantarlar unutkanlık hastalığı, zayıf hafızalara karşı en etkili ve en çok umut veren besinlerden birisidir. Yapılan araştırmalara göre yaşlı japon deneklerden oluşan bir nüfusla mantar tüketimi ile demans olayı arasındaki ilişkiyi inceleme işlemi gerçekleştirildi. Bu araştırmaya 13.230, 65 yaş üzeri Japonya'nın ohsaki şehrinden katıldı. Günlük mantar tüketimini, diğer yaşam tarzlarıyla demans insidansı ile karşılaştırıldı.

1 hafta içerisinde birden fazla mantar yiyen yaşlı insanlar ile haftada az yiyenler karşılaştırıldığında daha az demans insidansı görülmüştür.

mantar.jpg

Araştırmalara göre yapılan kohort çalışması, sık olarak mantar tüketmenin daha düşük demans riski ile önemli ölçüde ilişkili olduğunu gösterdiğini açıkladı. Diğer araştırmalara göre, mantar yemek beyni güçlendiren en büyük doğal yöntemlerden birisi olarak vurgulanmıştır.

Haftada en az 2 porsiyon olarak mantar tüketildiğinde, kişilerin gerilemiş beyin fonksiyonuna sahip olma olasılığı %50 daha az olduğu açıklandı.

BALIK HAFIZA GÜÇLENDİRİYOR

Ayrıca unutkanlık problemi yaşayanlar için balık omega 3 bakımından fazlasıyla zengin olduğu için sık olarak tüketirseniz hafızanızı oldukça güçlendirir ve unutkanlık probleminize çok iyi gelecektir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN