Kahvaltıda bunları tüketenler dikkat! Uzman isim açıkladı: Kahvaltı menünüze sakın sokmayın!

Kahvaltıda bunları tüketenler dikkat! Uzman isim açıkladı: Kahvaltı menünüze sakın sokmayın!

Bir beslenme uzmanı, kahvaltıda belli gıdaların tüketilmemesi konusunda uyarıyor. Kahvaltıda tüketirken dikkat edilmesi gereken besinler...

King's College London'da gıda uzmanı olan Profesör Tim Spector, beyaz unla yapılmış gıdaları ve şekerli besinleri kahvaltıdan çıkarmanın, günlük aşırı işlenmiş gıda alımını önemli ölçüde azaltabileceğini vurgulamaktadır. Kahvaltıda doğal yoğurt, karışık kuruyemiş veya ekşi mayalı ekmek üzerine mantarlı veya peynirli omlet gibi daha sağlıklı seçeneklerin tercih edilmesini önermektedir. Kahvaltının, obezite ve kardiyovasküler hastalıklarla ilişkilendirilen işlenmiş yiyecekleri azaltma konusunda önemli bir rol oynadığı bilinmektedir.

KAHVALTI ÇOK ÖNEMLİ

kahvaltı

Profesör Spector ayrıca, insanlara kahvaltılarını göz önünde bulundurmalarını tavsiye etmektedir, çünkü çoğu insan kahvaltıyı evde tüketmektedir ve bu da daha kolay bir şekilde değiştirilebilir bir öğün olmasını sağlar. Hamur işleri, şekerli kahvaltılık gevrekler, meyve suları ve bisküvi barları gibi işlenmiş kahvaltılık yiyecekler yerine doğranmış meyve, fındıklı doğal yoğurt veya ıspanaklı ve peynirli omlete geçiş yapmanın önemli bir fark yaratabileceği belirtilmektedir.

Ayrıca, Profesör Spector, müsli ve hazır yulaf lapası gibi görünüşte daha sağlıklı kahvaltı ürünlerinin bile aşırı derecede işlenmiş olduğunu ve bu durumun insan sağlığı için olumsuz etkileri olduğunu vurgulamaktadır. Bu nedenle, daha doğal ve az işlenmiş besinleri tercih etmenin önemine dikkat çekmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN